spot_img
25.6 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăAnalizeCei 20.000 de angajați ai CFR au luat azi doar 33% din...

Cei 20.000 de angajați ai CFR au luat azi doar 33% din drepturile salariale UPDATE: Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a cerut companiilor din sectorul feroviar să înlăture de urgenţă întârzierea de la plata salariilor

-

Peste 20.000 de angajați ai CFR SA vor lua marți doar 33% dintre drepturile salariale cuvenite în urma unei situații dificile în care a ajuns sistemul feroviar din România, situație caracterizată drept ciudată de oficiali sub protecția anonimatului și peste puterea de soluționare a managementului companiei CFR SA, transmite Club Feroviar.

- Reclama -

UPDATE: Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a cerut companiilor din sectorul feroviar să înlăture de urgenţă întârzierea de la plata salariilor, astfel că salariile personalului de execuţie al CFR SA vor fi virate în cursul zilei de marţi, iar pentru personalul TESA viramentul va avea loc miercuri. Potrivit reprezentanţilor MTI, din punct de vedere al proceselor administrative, deficienţele de management au fost identificate şi vor urma decizii pentru înlăturarea blocajelor.În ceea ce priveşte finanţarea companiilor, discuţiile au fost deja iniţiate la nivelul Guvernului în contextul rectificării bugetare, precizează ministerul.

Practic, ca să plătească salariile celor aproximativ 22.000 de angajați în conturile CFR SA ar trebui să se găsească aproximativ 51 milioane lei. Jumătate dintre angajații care lucrează la linii ar avea de încasat 19 milioane lei, bani care vin din finanțarea statului, obținută din deschidere de credite bugetare la Ministerul Transporturilor. Cealaltă jumătate, în rândul căreia cei de la Trafic sunt majoritari, au și aceaștia de încasat 32 milioane lei, bani care ar trebui să vină din plata Taxei de Utilizare a Infrastructurii.

Or, nici unii, nici alții dintre bani nu vor veni. Ministerul Transporturilor nu a făcut deschiderile de credite bugetare pentru primirea banilor de la Ministerul de Finanțe. În plus, la jumătatea anului, CFR SA nu are contractul de activitate aprobat și deci nu poate primi acești bani. Netrimiterea cererii de credite bugetare pentru CFR SA poate fi explicată de o posibilă teamă a angajaților Ministerului, în condițiile în care este posibil să nu fie îndeplinite condiții legale, precum existența unui contract de activitate al companiei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...