spot_img
19.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăEconomieCeartă între Germania şi America pe datoria grecească

Ceartă între Germania şi America pe datoria grecească

-

Germania s-a opus miercuri apelurilor pentru relaxarea datoriei Greciei după ce președintele Statelor Unite Barack Obama și-a oferit sprijinul pentru un astfel de mecanism, relatează Reuters.

- Reclama -

Ministrul german de finanțe Wolfgang Schaeuble a declarat marți noapte că a i se oferi Greciei o relaxare a datoriei Greciei i-ar face un deserviciu.
   
„Oricine spune că ‘vă vom reduce datoriile’ ar face Greciei un deserviciu”, a confirmat Ministerul de Finanțe german declarația lui Schaeuble după ce a fost citată de cotidianul Passauer Neue Presse.

Comentariile lui Schaeuble nu au fost făcute în mod direct ca răspuns adresat lui Obama, a adăugat un purtător de cuvânt al ministerului.

Atena a semnat pentru un al treilea plan de salvare economică de până la 86 miliarde de euro anul trecut, dar vrea datoria pe termen lung restructurată pentru a ieși din criză.

Germania, care afirmă de mult timp că nu este nevoie imediată să fie relaxată datoria Greciei deoarece ar descuraja reformele structurale foarte necesare, a anunțat că a luat act de comentariile lui Obama, care va pleca la Berlin mai târziu miercuri.

„Am luat act că președintele Obama a indicat importanța relaxării datoriei. Grupul euro a convenit în mai asupra unui calendar exact cu privire la acest subiect… în ceea ce privește măsurile de aplicare pe termen scurt, iar mai târziu în 2018 pe termen mediu”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Steffen Seibert într-o conferință de presă.

În mai, guvernele din zona euro au oferit o relaxare a datoriei Greciei în 2018, dar au lăsat detaliile cheie să fie decise ulterior printr-un compromis între poziția dură a Germaniei și apelurile Fondului Monetar Internațional pentru decizii imediate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img