spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăExterneCe vrea de la UE candidatul cu cele mai mari şanse să...

Ce vrea de la UE candidatul cu cele mai mari şanse să devină premierul UK pentru #Brexit

-

Theresa May, candidata cu cele mai multe şanse să devină noul premier al Marii Britanii, a promis că va încerca să obţină un acord comercial cu UE care să conţină clauze prin care să fie limitată libertatea de circulaţie, informează AFP conform Mediafax.

Theresa May susține că țara sa trebuie să aibă o viziune clară asupra poziției sale de negociere a unui acord post-Brexit cu Uniunea Europeana înainte să declanșeze articolul 50 din Tratatul de la Lisabona.

- Advertisement -

„Este important să  facem asta în intervalul temporal corect și să obținem acordul potrivit pentru Marea Britanie”, a declarat May pentru postul de televiziune ITV, reiterând că nu va invoca articolul 50 anul acesta.

„Votul Brexit ne-a dat un mesaj foarte clar, acela că nu putem permite libera circulaţie (de persoane) să continue aşa cum a fost până acum”, a declarat May pentru postul de televiziune ITV, adăugând că va căuta să acorde garanţii cu privire la statutul cetăţenilor Uniunii Europene care locuiesc în Marea Britanie.

- Advertisement -

„Este, de asemenea, vorba despre garantarea faptului că vom obţine cea mai bună afacere posibilă cu privire la comerţul de bunuri şi servicii „, a adăugat ea.

Theresa May, pe care sondajele o indică ca fiind cel mai popular candidat la şefia Partidului Conservator, a insistat că nu ar trebui să fie stabilit „un interval de timp”, pentru ieşirea din UE, însă rivalul ei, Andrea Leadsom militează pentru ca procesul să înceapă cât mai rapid.

După ce Marea Britanie invocă articolul 50, prin care este demarată procedura legală pentru de ieşire, Londra va avea doi ani la dispoziţie pentru a negocia termenii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img