spot_img
6.5 C
București
vineri, februarie 3, 2023
AcasăAnalizeCe vor bulgarii la frontiera cu Turcia în criza migranților

Ce vor bulgarii la frontiera cu Turcia în criza migranților

-

Ministrul interimar al afacerilor interne, Ivan Demerdjiev, a declarat că Bulgaria are ambiţia de a participa activ la discuţiile dintre UE şi Turcia pentru o soluţie echilibrată care să ţină seama atât de interesele părţii turce, cât şi de interesele ţărilor care asigură paza frontierelor externe ale Uniunii.

- Reclama -

Demerdjiev a făcut declaraţiile după o întrevedere cu membrii Comisiei de Securitate Internă a Parlamentului Turciei. „Numai printr-o astfel de abordare putem obţine o soluţie durabilă la criza migranţilor, care să fie satisfăcătoare atât pentru Turcia, cât şi pentru ţările UE. Doar eforturile noastre sunt suficiente pentru a face faţă crizei fără precedent a migranţilor cu care se confruntă ambele state. Este necesar să implicăm mai strâns şi UE”, a subliniat ministrul de interne.

Demerdjiev a adăugat că Bulgaria şi Turcia doresc să îşi dezvolte în continuare relaţiile bilaterale în acest domeniu.

„Am identificat o serie de proiecte de infrastructură. Am remarcat, de asemenea, necesitatea unei cooperări şi mai strânse în lupta împotriva migraţiei ilegale. De asemenea, am discutat despre posibilităţile de dezvoltare a infrastructurii şi posibilităţile celor două puncte principale de frontieră dintre cele două ţări – Kapitan Andreevo şi Lesovo. Am exprimat ambiţia părţii bulgare ca aceste puncte de control să fie reconstruite în aşa fel încât să dobândească o funcţionalitate complet nouă”, a explicat ministrul afacerilor interne

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img