spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăSpecialCe VIP-uri pot scăpa de controlul judiciar

Ce VIP-uri pot scăpa de controlul judiciar

-

Mai mult de şapte mii oameni pot scăpa de control judiciar, după ce Curtea Constituţională a declarat această măsură neconstituţională. Hotărârea NU a fost publicată încă îm Monitorul Oficial, deci NU produce efecte pentru moment. Persoane importante, politicieni sau oameni de afaceri ar putea beneficia, însă, de această decizie. Printre ei se numără Nicuşor Constantinescu, Gheorghe Stelian sau Radu Mazăre, transmite Digi 24. Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, atrage atenţia că aceştia ar putea pleca din ţară pentru a se sustrage de la anchetă.

nicusor

Cel mai recent caz de impunere a controlului judiciar este cel al preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. El este cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul în care e acuzat că nu a aprobat finanţarea Centrului Militar Zonal. Nicușor Constantinescu spune că are interdicţie să părăsească România, însă cu aprobarea instanţei ar putea pleca în străinătate pentru a face radioterapie.

- Advertisement -

Cum i-aţi convins pe magistraţi să vă dea liber? a fost întrebat el, vineri, de jurnaliști. „Păi cum i-am convins şi în primăvară: nu sunt probe împotriva mea! Şi, din păcate, măsura asta a arestării preventive a devenit dintr-o excepţie, cum spune legea, o regulă”, a explicat Nicușor Constantinescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img