AcasăArmataCe spune un membru US Army despre mitingul din Piața Victoriei

Ce spune un membru US Army despre mitingul din Piața Victoriei

-

Ca si membru al US Army si facand parte si dintr-o unitate de Politie Militara (care pe deoparte se ocupa si cu operatiuni de „Crowd/Riot Control) din cele vazute in imaginile de la TV (si m-am uitat chiar la canalele „anti-sistem”), jandarmii au actionat mai mult decat decent. Trebuie sa fi un total ignorant sau sa nu ai habar deloc de procedurile de operare a unei unitati de Riot Control, sau cel putin a metodelor de operare a fortelor de ordine sa sustii ca Jandarmii sunt instigatorii, a scris pe facebook Mihai Jurcau.

POSTAREA INTEGRALĂ

Stau departe de polemica politica mai ales pe FB dar…

Nu stiu ce vad altii, insa eu ce vad sunt niste huliganii care nu reprezinta deloc nici o clasa sau opozitie civica si politica, si mai mult nu cred ca acei burtosi fara tricouri si cu masti, reprezinta Diaspora.

Ca si membru al US Army si facand parte si dintr-o unitate de Politie Militara (care pe deoparte se ocupa si cu operatiuni de „Crowd/Riot Control) din cele vazute in imaginile de la TV (si m-am uitat chiar la canalele „anti-sistem”), jandarmii au actionat mai mult decat decent. Trebuie sa fi un total ignorant sau sa nu ai habar deloc de procedurile de operare a unei unitati de Riot Control, sau cel putin a metodelor de operare a fortelor de ordine sa sustii ca Jandarmii sunt instigatorii.

Cand ai huligani care intra ilegal in muzelul Antipa, cand vezi ca se arunca cu pietre, bate, cutite, femei jandarmi batute si lovite cu picioare, dat foc la masini, eu zic ca Jandarmii au actionat mai mult decat decent. In contrast, si pe deoparte din ce am vazut, se vedea clar ca multi dintre acei jandarmi nici nu aveau pregatirea tactica sau poate nu aveau ordinele necesare sa mobilizeze si sa retina acei instigatori.

Gaze Lacrimogene? E OK. Trece dupa o zi, doua … si va zic asta de la unul care 6 ani la rand in fiecare an a luat cate un jet direct in ochi, si asta in „Mandatory Training” de la o distanta fixa si directa de 20 de inci (50 de cm) .

Va intreb… pana azi erau multi lideri din asa zisa opozitie care indemnau la protes, „mobilizau” oameni, ziceau mari si tari ca si ei vor fi acolo. Unde e Ciolos, unde e Orban? Marii lideri ai opozitiei. Nu erau ei cei care pe canalele de stiri vorbeau mare si tare ca si ei au sa fie acolo?

Eu unul nu as vrea sa fiu condus de unul care ia calul pana aproape de frontul de lupta si apoi se intoarce inapoi sa il adape.

Mai mult, avem si un presedinte care pe zi ce trece se dovedeste a fi un lider nu slab, ci foarte slab. Sa zicem ca au fost momente in care jandarmii au facut exces de zel, insa sa condamni actiunile jandarmilor si sa arunci toata vina pe ei, fara a condamna acei huligani mi se pare absurd. Acest om, care se pretinde presedinte se dovedeste tot mai mult ca e rupt de realitate.

Nu regret ca am votat cu Iohanis, insa sunt profund dezamagit de incompetenta si lipsa de „leadership” a acestuia.

Nu ma regasesc in filozofia si politicile PSD-iste (economice, sociale, etc), si sunt absolut dezgustat de pregatirea si prestanta guvernantilor, insa nu voi sustine niciodata o opozitie plina de vorbe demagogice care nu aduce nici o alternativa concreta, nici o propunere viabila, care sa fie sustinute legal si constitutional.

O vorba in politica de opozitie in SUA spune ca „pe timp de opozitie marii lideri isi asuma responsabilitatea si gases solutii, liderii slabi si falsi blameaza.”

Da…dau vina pentru esecul acestui miting, opozitiei inexistente in Romania si mai ales asa zisilor lideri ai acesteia. Schimbarea unui sistem nu se face prin actiuni violente si demagocice, care sunt in esenta actiuni ale unor emotii si ale unor frustrari, semne evidente alea unor lideri slabi. Schimbarile se fac prin argumente concrete, si actiuni civice si politice sustinute legal si constitutional, planificate pe termen lung.

Romania da dovada inca o data ca duce o lipsa acuta de lideri puternici care sa vrea sa cladeasca un sistem si un proiect pe termen lung. O parte din aceasta se datoreaza si faptului ca la noi niciodata un lider isi propune sa creeze alti lideri. Unul dintre liderii mari care mi-au ramas in minte, si sub care am lucrat in US Army imi spunea ca atunci cand subordonatii lui vor ajunge sa fie in pozitia lui, sau mai mare, atunci aceasta ii va valida ca el este un lider bun. El nu vroia sa formeze urmasi, vroia sa formeze lideri.

La noi se pare ca e tot un sistem opozant bazat pe „emotie” , blamare, nimic concret … Acesti opozanti se pot manipula si controla cel mai usor. Comunistii si Hitler actionau pe sistemul asta ca sa poata controla majoritatea. Hitler zicea: „Folosesc emotia pentru cei multi, si ratiunea pentru cei cativa.” Adica – E foarte usor sa uiti ratiunea unui argument sau a unei legi, daca esti coplesit de emotii venite din dialoguri demagogice. In final, cei cativa vor fi prea putini (si coplesiti de cei multi) sa isi mai expuna sau sa isi faca auzit punctul de vedere sau alternativa.

Inca o data… Unde sunt liderii opozitiei? Unde sunt alternativele alea concrete?

„A leader knows the way, shows the way, goes and walks the way” — este una dintre vorbele care nu am sa le uit niciodata care le-am auzit de la primul meu Comandant.

„Un lider stie calea, arata calea, si merge/umbla calea” … si asi mai adauga. „Finishes the Mission” ( indeplineste Misiunea).

Aratati-mi va rog unul de la oricare organizatie politica din opozitie care a facut asta in seara asta.

Imi pare rau de cei care vroiau sa organizeze si sa faca din acest miting o manifestare civica organizata cara sa transmita un mesaj democratic, imi pare si mai mult rau ca imaginea celor care sunt plecati in afara si care lupta in continuare prin argumente logice si documentate a fost patata, dar imi este sila de cei care inca cred ca poti schimba un sistem cu injuraturi, acte de huliganism si doar atat.

Decat sa ne epuizam energiile cu „proiecte de lege” de astea din 7 litere gen „Puie MSD” , si a blama in continuare actuala guvernare, mai bine ne-am uitat la jalnicele alternative pe care le avem, si am incepe sa cautam adevarati lideri care sa vina cu proiecte concrete si care sa fie solidificate si construite pe termen lung…si mai ales, lideri care SA CONDUCA DIN FATA.

Daca ne luam dupa vorbele lui Dimitrie Cantemir, care ii descria pe romanii moldoveni ca erau cei mai aprigi si primii in drum spre lupta, insa dupa o zi le era foame, se plictiseau si plecau acasa, maine e o zi noua in care firmele de salubrizare si curatenie din Bucuresti vor face o gramada de bani.

Din pacate, in seara asta opozitia a pierdut … BIG TIME.

Noapte buna, natiune!

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...