spot_img
12.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăExterneCe a scris Putin în mesajul de condoleanțe către mama lui Boris...

Ce a scris Putin în mesajul de condoleanțe către mama lui Boris Nemțov

-

Președintele Vladimir Putin a declarat sâmbătă, a doua zi după asasinarea opozantului Boris Nemțov, că „se va face totul pentru ca aceia care au plănuit asasinatul și executanții acestei crime lașe și cinice să primească pedeapsa pe care o merită”, relatează AFP, transmite Agerpres.
„Boris Nemțov și-a lăsat amprenta în istoria Rusiei, în viața politică și în cea a societății. El și-a exprimat mereu deschis și cinstit pozițiile”, a afirmat președintele rus într-un mesaj de condoleanțe către Dina Eidman, mama lui Boris Nemțov. „Împărtășesc sincer durerea care v-a lovit”, a adăugat Putin.

Președintele rus a reacționat imediat după anunțarea asasinării lui Boris Nemțov, vineri, cu puțin timp înainte de miezul nopții. „Putin a declarat că acest asasinat brutal are caracteristicile unei crime comandate și este o provocare”, a declarat atunci purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov.

- Advertisement -

Premierul rus Dmitri Medvedev a trimis și el condoleanțe familiei lui Boris Nemțov, opozant virulent al Kremlinului, declarându-se „bulversat de această crimă brutală și cinică”.

„Este o mare pierdere pentru societatea noastră, ale cărei libertăți și valori le-a apărat”, a adăugat Medvedev, subliniind că Nemțov era „un om cu principii și o puternică personalitate”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img