spot_img
10.1 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
AcasăEconomieAgriculturaCe sate preferă de Paște turiștii în Maramureș

Ce sate preferă de Paște turiștii în Maramureș

-

Turiştii care îşi vor petrece minivacanţa de Paşte în pensiunile din zona rurală a judeţului Maramureş preferă satele şi comunele cu lăcaşe de cult vechi, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România (ANTREC), filiala Maramureş, Livia Sima.

- Reclama -

„Turiştii românii au fost destul de precauţi, iar rezervările au fost efectuate unele încă din luna februarie, pentru a prinde un loc cât mai bun(…) Au avut prioritate pensiunile din satele şi comunele cu lăcaşe de cult vechi, case vechi din lemn, dar şi locuri cu un peisaj care dau farmec unei vacanţe la sat. Trebuie să mai remarc că, anual, turiştii români exprimă pretenţii mai ridicate faţă de condiţiile de cazare, masă, program şi diverse varianta pentru a experimenta cât mai multe lucruri, locuri sau noi preparate culinare. Tendinţa aceasta a determinat şi o schimbarea din partea celor care deţin pensiuni medii şi mari, care au înţeles repede orientarea şi au încercat să se adapteze cererilor”, a spus Livia Sima.

Potrivit acesteia, turiştii care petrec minivacanţa de Paşte în Maramureş sunt în grupuri sau familii, „care doresc să participe la toate momentele religioase celebrate în timpul cele mai importante sărbători a creştinătăţii”.

„Familiile cu copii, dar şi grupurile de tineri au solicitat proprietarilor de pensiuni includerea în program a unui tur la cele mai cunoscute lăcaşe de cult din judeţ, inclusiv vizitarea celor opt biserici din lemn aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO, dar şi bisericuţe mai mici, aproape la fel de vechi. Majoritatea turiştilor care au ajuns în Maramureş vor participa la Slujba de Înviere, dar şi la slujba religioasă din duminica Paştilor sau o serie de tradiţii populare care au loc în unele sate în a doua zi de Paşti”, a declarat Livia Sima.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img