In ultimele zile au apărut mai multe informații contradictorii privind rolul pe care l-a avut Călin Georgescu in Clubul de la Roma. Oponenții săi au spus că acesta de fapt nu ar fi o legătură cu această organizație influentă.
Unii au pus la îndoială si legătură lui Georgescu cu Mircea Malița.
O declarație recentă a trecut neobservată de cei care s-au ambalat pe subiect. ”Domnul Călin Georgescu a fost secretarul general al Clubului de la Roma din România în perioada 2009-2013, la propunerea academicianului Mircea Maliţa, care era preşedintele şi ulterior preşedintele onorific al Clubului din România. După Mircea Maliţa, guvernatorul Mugur Isărescu era preşedintele executiv al Clubului, deci avea discuţii tehnice cu secretarul general. Banca Naţională asigura suportul logistic pentru Clubul de la Roma şi organiza întâlnirile anuale ale Clubului. Domnul Călin Georgescu nu a avut proiecte personale cu Banca Naţională”, a menţionat pentru ZF Dan Suciu, directorul de comunicare al BNR.
Clubul de la Roma a fost fondat în 1968 de Aurelio Peccei, un influent gânditor geopolitic la vremea respectivă, alături de Alexander King.
Clubul de la Roma este un Think Tank în care se discută probleme globale şi trenduri economice, sociale, politice, culturale ale lumii.
La finalul şi începutul anilor ’90, Clubul de la Roma avea o influenţă destul de mare, dar după aceea a început să îi scadă importanţa pe măsură ce Forumul de la Davos şi Clubul Bilderberg au câştigat teren.
în România, clubul de la Roma a fost înfiinţat de către Mircea Maliţa la începutul anilor ’90. Academicianul Mircea Maliţa a fost ministru de Externe, ministrul Învăţământului şi Ambasador al României în SUA în perioada comunistă.