spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeCe finanțări cu garanții de stat mai pot fi accesate până la...

Ce finanțări cu garanții de stat mai pot fi accesate până la finalul anului 2022

-

Leaderii locali, antreprenorii sau fermierii care au in vedere sa dezvolte sau sa initieze prin credit proiecte sau afaceri, sa modernizeze activitatea sau zona in care activeaza ar trebui sa stie ca prin accesarea celor mai noi Programe guvernamentale de garantare gestionate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri pot obtine o finantare avantajoasa chiar si atunci cand nu detin garantii proprii in procentul solicitat de banca.

- Reclama -

Cu garantiile de stat oferite prin Programul IMM INVEST PLUS, obtinerea unui credit va fi un demers simplu care se va realiza la solicitarea bancii, pe baza aceleiasi documentatii depuse pentru aprobarea creditului, care atesta indeplinirea conditiilor de eligibilitate si posibilitatea de achitare a obligatiilor de plata.

Componentele IMMINVEST PLUS ce pot fi accesate pana la finalul anului 2022 prin inscrierea pe www.imminvest.ro sunt:

IMM INVEST ROMÂNIA – facilitează accesul la finanțare a întreprinderilor mici și mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie, inclusiv profesioniștii. Prin această componentă se accesează unul sau mai multe credite de investiții sau credite/linii de credit pentru capital de lucru, inclusiv pentru refinanțarea altor credite de investiții sau cheltuieli destinate achiziției de părți sociale și acțiuni. 

AGRO IMM INVEST – este dedicat întreprinderilor mici și mijlocii şi întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie, inclusiv profesioniștii, din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar prin acordarea de facilități de garantare pentru credite de investiții sau linii de credit pentru capital de lucru. 

IMM PROD – are ca obiectiv acordarea de garanții guvernamentale solicitate pentru asigurarea lichidităților și finanțarea investițiilor de către IMM-uri, inclusiv start-up-uri, din zona urbană care activează în sectoare productive.

GARANT CONSTRUCT -are ca obiectiv acordarea de garanții guvernamentale pentru finanțările acordate pentru îmbunătățirea eficienței energetice, susținerea investițiilor în domeniul energiei verzi și alinierea la obiectivele de mediul implementate de IMM-uri și întreprinderile mici cu capitalizare de piaţă medie din sectorul construcțiilor, inclusiv start-up-uri, precum și arhitecți și birouri individuale de arhitectură și unități administrativ teritoriale (municipii, orașe, comune).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img