spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăhighlightCe făcea fiica cea mai mică a Regelui Mihai când sora sa,...

Ce făcea fiica cea mai mică a Regelui Mihai când sora sa, Margareta, anunța că Regele Mihai e în stare critică

-

Principesa Maria, fiica cea mai mică a Regelui Mihai și a Reginei Ana, a lansat miercuri, 2 martie, mai multe volume la Alexandria la câteva ore după ce Casa Regală a anunțat că sora sa cea mai mare, Principesa Margareta, a preluat prerogativele regale și a devenit Custode al Coroanei după ce Regele Mihai ar fi fost diagnosticat cu probleme grave de sănătate.

Interesant este că Principesa Maria nu și-a întrerupt vizita și a dat autografe pe volumele scrise de angajații Casei Regale la scurt timp după ce Familia Regală a anunțat public starea de sănătate foarte gravă în care se află tatăl său.

- Advertisement -

Mai mult, ea s-a fotografiat zâmbind cu admiratorii.

mariaRegele are cinci fete: Margareta, Elena, Irina, Sofia și Maria.

- Advertisement -

Elena este mama lui Nicolae, exclus din Familia Regală.

De asemenea, Irina a fost exlusă din Familie împreună cu fiul său, Mihai.

Deocamdată, în Elveția, la Lausanne, unde se află internat Majestarea Sa Regele se află doar Principesa Margareta, nici una din celelalte fiice neajungând acolo.

CITIȚI ȘI: Nicolae, al patrulea membru al Familiei Regale a Romaniei exclus intr-un an de zile/ Un al cincilea membru al Familiei Regale a fost exclus, dar mai apoi reprimit/ Ambii nepoti ai Regelui, Nicolae si Mihai, exclusi de la succesiune

Și Principesa Sofia a fost exclusă acum câțiva ani din Familie, dar Regele a revenit asupra deciziei.

CITIȚI ȘI:#RegeleMihai/ VIDEO ȘOCANT CU PRINCIPESA MARGARETA ACUM 12 ZILE : Ce se ASCUNDE în spatele ușilor închise ale Consiliului Regal de la Morges? UPDATE: Comentariul lui Ion Cristoiu

Principesa-Maria-Vizita-la-Alexandria-2martie2016-7Principesa Maria a luat parte, la Catedrala Episcopală „Sfântul Alexandru”, la slujba de pomenire oficiată de Episcopul Galaction al Alexandriei și Teleormanului, alături de un sobor de preoți, cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la trecerea la cele veșnice a Reginei Elisabeta a României. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a înmânat Alteței Sale Regale placheta comemorativă „100 de ani de la trecerea în eternitate a Reginei Elisabeta a României” realizată de Secția de Numismatică Alexandria, se spune într-un comunicat al Casei Regale dat publicității la câteva zile după ce Principesa Maria a fost la Alexandria.

CITIȚI ȘI:MISTERELE DE LA LAUSANNE: Oncologii #Regelui Mihai sunt de negăsit, ÎNTREBĂRILE CHEIE

În cursul după amiezii de miercuri, la scurt timp după ce Casa Regală a anunțat diagnosticul Regelui Mihai, Principesa Maria a lansat două volume și a dat autografe.

CITIȚI ȘI:#RegeleMihai/ Monarhista Roxana Iordache: NU dai publicităţii asemenea diagnostic decât dacă eşti SADIC şi CINIC

DIN COMUNICATUL CASEI REGALE DESPRE VIZITA PRINCIPESEI MARIA ÎN TELEORMAN:

Vizita în municipiul Alexandria a continuat cu prezența Alteței Sale Regale, la Muzeul Județean Teleorman, la vernisajul expoziției „150 de ani de la sosirea lui Carol I pe Pământ românesc”.

La eveniment au luat cuvântul Episcopul Galaction al Alexandriei și Teleormanului, domnul Pavel Mirea, doctor în istorie, director al Muzeului Județean Teleorman, precum și domnul Ștefan Dumitrache, manager al Muzeului Municipal Curtea de Argeș.

Principesa Maria a primit, la finalul vernisajului, o statuetă reprezentându-l pe Regele Carol I realizată de sculptorul medalist Constantin Dumitrescu.

În încheierea vizitei, Principesa Maria a participat, tot la Muzeul Județean Teleorman, la evenimentul de lansare a volumelor regale apărute la Curtea Veche Publishing, „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe și „Cotroceniul regal” de Diana Mandache.

Au luat cuvântul domnul Pavel Mirea, directorul Muzeului Județean Teleorman, precum și domnul Nicolae Drăgușin, lector universitar la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir.

Evenimentul de lansare s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferite de Principesa Maria.

La evenimentele desfășurate în muncipiul Teleorman au luat parte reprezentanți ai autorităților locale, ai clerului, precum și personalități ale vieții publice din județul Teleorman.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img