spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeCe face Ungaria pentru turism

Ce face Ungaria pentru turism

-

După pachetului de măsuri anterior, care conţinea şase puncte, guvernul oferă un nou sprijin turismului, sector cheie al economiei Ungariei: începând din 23 decembrie este disponibil şi furnizorilor de servicii turistice Programul de sprijin pentru cheltuieli energetice şi investiţii destinat IMM-urilor din industria prelucrătoare, lansat mai devreme cu un buget iniţial de 150 de miliarde de forinţi (373,1 milioane de euro), a anunţat Agenţia Ungară pentru Turism (AUT) într-un comunicat remis, marţi, agenţiei ungare de presă MTI.

Comunicatul precizează că după ce Guvernul Ungariei a hotărât, pe baza propunerii AUT, să extindă programul destinat industriei prelucrătoare şi asupra sectorului turismului, sprijinul poate fi solicitat de aproximativ 16 000 de restaurante şi 4500 de unităţi de cazare.

- Advertisement -

De asemenea, comunicatul subliniază că noul pachet de măsuri pentru acest sector va contribui în mod semnificativ la menţinerea stabilităţii microîntreprinderilor şi a întreprinderilor mici şi mijlocii din turism, precum şi la păstrarea forţei de muncă.

Întreprinderile care operează restaurante şi locuri de cazare ocupă aproximativ 70-80% din forţa de muncă a acestor două sectoare, adică în jur de 80-100 de mii de persoane. Păstrarea în activitate a acestui efectiv este interesul vital al sectorului, deoarece forţa de muncă bine formată şi cu mare experienţă este esenţială pentru dezvoltarea şi stabilitatea pe termen lung a turismului ca ramură cheie a economiei, se arată în comunicatul AUT.

În urma modificării, microîntreprinderile, întreprinderile mici şi mijlocii vizate din sectorul turistic, care vor prezenta facturile pentru perioada ianuarie-martie 2023, pot solicita un ajutor direct nerambursabil de până la 50%, pentru a acoperi creşterea preţurilor medii lunare ale gazelor naturale, energiei electrice şi încălzirii centralizate, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Comunicatul aminteşte că în noiembrie, Guvernul Ungariei a adoptat pe baza propunerilor AUT un pachet pentru salvarea turismului care conţinea 6 puncte, în valoare de 30 de miliarde de forinţi (74,6 de milioane de euro), ale cărui măsuri vin în sprijinul funcţionării a aproape 100 000 de întreprinderi mici şi mijlocii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img