Ce face Serbia cu coronavirusul? Orar de lucru 6-22

0

Celula de criză din Serbia privind protecția împotriva bolii infecțioase Covid-19 a propus noi măsuri pentru combaterea epidemiei, care au intrat în vigoare azi dimineață la ora 06:00. 

O noutate este că toate obiectivele și instituțiile cărora le este permis să lucreze au un orar de lucru unic între orele 06:00 și 22:00. 

Obiectivelor de ospătărit cu terase le este permis să lucreze doar în spații deschise, prin respectarea tuturor măsurilor epidemiologice, care printre altele, subînțeleg cel mult 5 persoane la o masă, cu o distanță de 2 metri între mese, iar muzica live este interzisă.

Cafenelele și restaurantele pot în continuare să efectueze vânzarea hranei și a băuturilor la ghișeu, indiferent dacă au sau nu terasă, în timp ce livrarea hranei la domiciliu este permisă în continuare 24 de ore din 24.

Centrele comerciale rămân închise, precum și cafenelele și restaurantele care nu au terase. În continuare este în vigoare măsura potrivit căreia toate obiectivele trebuie să asigure respectarea măsurii de cel puțin 9 metri pătrați pentru o persoană sau vizitator. Excepție sunt cluburile de fitness, centrele spa și sălile de sport unde este nevoie de 16 metri pătrați pentru o persoană.

Farmaciile, benzinăriile, laboratoarele, cabinetele medicale, precum și ambulatoriile veterinare pot lucra fără întrerupere în fiecare zi, ca și până acum.