spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAnalizeCE E ÎN SPATELE SCANDALULUI IOHANNIS-MRU

CE E ÎN SPATELE SCANDALULUI IOHANNIS-MRU

-

Hotnews a difuzat marţi informaţia că ar exista o dispută între preşedintele Klaus Iohannis şi şeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu. Siteul spune că Iohannis i-ar fi cerut demisia lui MRU care ar fi refuzat.

- Reclama -

Informaţia apare în contextul informaţiilor de culise privind un război dur între SRI şi SIE.

CITIŢI ŞI:HotNews: Război între Iohannis şi MRU

Dan Andronic, directorul cotidianului Evenimentului Zilei, un jurnalist bine informat privind culisele, scrie pe facebook: Ce nu spune Dan Tapalaga este că Klaus Iohannis I-A CERUT DEMISIA lui MRU. Iar problema era un anume ziar…PS Stirea este veche de vreo lună!Scuze, de vreo șase săptămâni…

La comentarii Dan Andronic dă o indicaţie privind ziarul la care se referă: Adevărul?

Ziarul Adevărul aparţine omului de afaceri Cristian Burci, care în urmă cu câteva săptămâni a fost reţinut pentru o zi de DIICOT, iar momentul coincide cu cel indicat de Dan Andronic.

Din trustul Adevărul face parte şi tabloidul Click, care a publicat celebrele fotografii cu demisionarul şef al Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, dormind acum jumătate de an în timpul vizitei lui Iohannis la Belgrad.

La aceea vreme s-a speculat că fotografiile ar fi venit pe filiera SIE.

Văd ca prezenta mea la Cotroceni deranjeaza foarte tare de vreme ce o data pe saptamana se inventeaza cate o stire care sa ma puna intr-o lumina defavorabila. (…)Mai degraba e vorba de un binevoitor roman, spunea la vremea respectivă Mihalache.

Despre SIE s-a speculat că ar fi avut legătură şi cu scandalul #BlackCube, mai ales că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a avut o ieşire dură la adresa serviciului după izbucnirea scandalului. Aici ar trebui spus că Kovesi este un invitat des al siteului Adevărul.

Cristian Burci controlează grupul International Railway Systems (care este și cea mai mare afacere a sa, având o cotă de piață de 3% din producția mondială de vagoane, lider european al sectorului), companiile din industria feroviară Astra Vagoane Arad, Meva Turnu-Severin. Pe Burci, revoluția din ’89 l-a prins în SUA. S-a întors în țară și a înființat prima agenție de publicitate din România, Graffiti. Începând cu 2002, omul de afaceri a intrat în vizorul SRI, conform fostului șef al serviciului, Radu Timofte, decedat acum câţiva ani. Acesta a spus că s-au înaintat instituţiilor abilitate ale statului mai multe note informative despre afacerile lui Burci, dar nu s-au luat măsuri tocmai din cauza protecţiei oferite de foştii generali ai SIE. Radu Timofte susţinea că Burci a fost protejat în special de generalul (r) SIE Gheorghe Şerbănescu şi ajutat de generalul (r) Ioan Talpeş, fost şef al SIE.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img