spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeCe a schimbat Meloni în guvern: Ministerul Întreprinderilor și „Made in Italy” și Departamentul...

Ce a schimbat Meloni în guvern: Ministerul Întreprinderilor și „Made in Italy” și Departamentul „pentru Agricultură și Suveranitate Alimentară”

-

În Italia se schimbă guvernul, dar şi numele ministerelor. Dacă în multe cazuri numele miniștrilor nu au fost o surpriză, foarte probabil se va discuta mult despre titulatura unor ministere, de tipul celui pentru suveranitate alimentară, sau „made in Italy”, familie și natalitate, securitate energetică, coeziune teritorială, alese pentru a reprezenta foarte clar identitatea noului executiv condus de Giorgia Meloni, care, la o simplă observaţie, apare clar orientat spre dreapta.
Și astfel, Ministerul Dezvoltării Economice, condus de Adolfo Urso, devine Ministerul Întreprinderilor și „Made in Italy”, în timp ce Francesco Lollobrigida va fi la cârma departamentului redenumit „pentru Agricultură și Suveranitate Alimentară”, care până acum era Ministerul Politicilor Agricole.
Pe acelaşi model, Ministerul Tranziției Ecologice este redenumit de noul prim-ministru Minsiterul Mediului și Securității Energetice și îi este încredințat lui Paolo Zangrillo.
Ministerului Educației, încredințat lui Giuseppe Valditara, i-a fost adăugată în schimb mențiunea ”de merit”, aşa cum departamentul Sport devine Sport și Tineret, sub noul ministru Andrea Abodi.
Nello Musumeci conduce Ministerul Sudului care, ca noutate, devine și Ministerul pentru Politicile Mării, în timp ce Eugenia Roccella conduce ministerul Familiei, Egalității de șanse și, pentru prima dată, Ministerul Natalității.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img