CDU obține victoria în Schleswig-Holstein: Cum a pierdut SPD din cauza unei femei

0
154

Partidul cancelariei german Angela Merkel, CDU, a obținut o victorie neapteptată în Schleswig-Holstein unde SPD conducea guvernul de land, anunță FAZ.

CDU ar fi obținut aproximativ 33 la suta din voturi, două puncte procentuale mai mult decât în ​​ultimele alegeri de acum cinci ani.

SPD a obținut 26 la sută din voturi în timp ce în 2012 a obținut 30 la sută și nu mai poate forma o majoritate cu verzii.

Cheia viitorului guvern de land stă în formațiunile mici, printre care partidul minorității daneze, aliat până acum cu SPD.

Premierul social-democrat, în vârstă de 53 de ani, ras în cap, părea a se îndrepta spre o nouă victorie. Coaliţia lui tripartinică, în care i s-au alăturat verzii şi reprezentanţii minorităţii daneze, a lucrat îm majoritatea timpului fără scandaluri.Situaţia s-a schimbat însă în urmă cu câteva săptămâni. A existat un duel televizat, în care, până atunci, palidul candidat al CDU, Daniel Günther, a făcut o figură bună. Apoi, Albig a vorbit în presa glamour despre finalul căsătoriei lui şi despre noi planuri de viitor: „Am fost mai mereu pe drumuri, iar soţia mea era prinsă în rolul de mamă şi manager casnic”, a povestit el, adăugând că nu prea mai avea cum să discute de la egal la egal cu această femeie. Mulţi au recunoscut imaginea învechită a femeii în această descriere şi, în final, şeful SPD şi candidatul la postul de cancelar, Martin Schulz, s-a distanţat de Albig, care respinge expulzarea afganilor, chiar dacă nu au drept de azil, contrazicând astfel politica federală, comenta vineri DW.