CCR analizează astăzi sesizarea de neconstituţionalitate depusă de PNL

0
330

Curtea Constitutionala va lua in discutie astăzi, începând cu ora 13, sesizarea depusă de PNL cu privire la neconstituționalitatea legii bugetului de stat pe 2015.

Promulgarea bugetului pe 2015 a fost blocata dupa ce Opozitia a contestat la Curtea Constitutionala legea votata pe 21 decembrie, in Parlament.

PNL a atacat bugetul la CCR, ceea ce va amana promulgarea acestuia de catre noul presedinte Klaus Iohannis.

Premierul Victor Ponta a criticat, saptamana trecuta, decizia PNL de a ataca bugetul pe 2015 la CCR.

“Imi exprim dorinta ca bugetul sa treaca, altfel, stim cu totii efectele, toate masurile pe care le-am luat de la 1 ianuarie nu vor putea fi aplicate. Toate masurile pentru profesori, doctori, pensionari, pentru fondurile europene nu vor putea fi luate. Am inteles ca in comisiile de specialitate bugetul a fost votat aproape in unanimitate.

Dincolo, in Parlament, este vorba despre un vot politic, pe care-l inteleg, dar pana la un punct. Sper ca bugetul sa nu fie respins, ar pune in pericol toate aceste masuri, sper sa fie promulgat la 1 ianuarie”, a precizat seful Executivului, la debutul sedintei de guvern.

PNL este nemultumit ca prea putine dintre amendamentele propuse de liberali au fost aplicate, deoarece solicitau alocarea unor sume mai mari pentru anumite domenii.

In sesizarea de neconstitutionalitate, PNL acuza ca proiectul legii bugetului de stat trebuia inaintat de Guvern Parlamentului pana la 15 noiembrie, ceea ce nu s-a intamplat.