spot_img
27.6 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasămediuCCR admite sesizarea CSM în cazul lui Șova. Sesizările înaintate de președinte...

CCR admite sesizarea CSM în cazul lui Șova. Sesizările înaintate de președinte și PNL, respinse. Senatul este obligat să publice redacteze hotărârea privind cazul Șova în Monitorul Oficial

-

Curtea Constituțională a respins sesizările înainte de PNL și de președintele Klaus Iohannis în cazul votului din Senat în cazul lui Dan Șova, însă a admis sesizarea făcută de CSM, constatându-se că există un conflict rezultat din faptul că Senatul nu a publicat hotărârea privind rezultatul votului pe solicitarea justiției privind ridicarea imunității parlamentare, transmite B1 Tv.

- Reclama -

CCR a obligat Senatul să publice și să redacteze în Monitorul Oficial decizia.

Potrivit președintelui Curții Constituționale, Augustin Zegrean, decizia Senatului este de neîncuviințare a solicitării justiției pentru că se ia în calcul legea de la momentul respectiv. Președintele CCR a mai declarat că decizia poate fi atacată.

Parlamentul a modificat ulterior articolul care l-a salvat pe senatorul PSD Dan Șova și a decis ca solicitările justiției să fie votate cu o majoritate de 50 +1 dintre parlamentarii prezenți, nu din numărul total al acestora.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...