CCR admite sesizarea CSM în cazul lui Șova. Sesizările înaintate de președinte și PNL, respinse. Senatul este obligat să publice redacteze hotărârea privind cazul Șova în Monitorul Oficial

0
288

Curtea Constituțională a respins sesizările înainte de PNL și de președintele Klaus Iohannis în cazul votului din Senat în cazul lui Dan Șova, însă a admis sesizarea făcută de CSM, constatându-se că există un conflict rezultat din faptul că Senatul nu a publicat hotărârea privind rezultatul votului pe solicitarea justiției privind ridicarea imunității parlamentare, transmite B1 Tv.

CCR a obligat Senatul să publice și să redacteze în Monitorul Oficial decizia.

Potrivit președintelui Curții Constituționale, Augustin Zegrean, decizia Senatului este de neîncuviințare a solicitării justiției pentru că se ia în calcul legea de la momentul respectiv. Președintele CCR a mai declarat că decizia poate fi atacată.

Parlamentul a modificat ulterior articolul care l-a salvat pe senatorul PSD Dan Șova și a decis ca solicitările justiției să fie votate cu o majoritate de 50 +1 dintre parlamentarii prezenți, nu din numărul total al acestora.