spot_img
16.6 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăExterneCazul Charlie Gard care a zguduit UK: Bebeluşul a murit

Cazul Charlie Gard care a zguduit UK: Bebeluşul a murit

-

Charlie Gard, bebelușul care suferea de o boală rară și care a fost subiectul unei îndelungate proceduri judiciare în Marea Britanie, a decedat cu câteva zile înainte de prima sa aniversare, a anunțat vineri familia sa, conform AFP și DPA.

”Micuțul nostru băiat magnific s-a dus; suntem atât de mândri de tine, Charlie”, a anunțat Connie Yates, mama bebelușului de 11 luni după ce medicii au întrerupt ventilația artificială care l-a menținut în viață.

- Advertisement -

Părinții bebelușului anunțaseră, luni, la Înalta Curte din Londra, că au luat decizia de a renunța la procedura judiciară demarată în instanță pentru menținerea în viață a fiului lor.

Charlie Gard a suferit de o maladie genetică neurodegenerativă — sindromul de epuizare a ADN-ului mitocondrial — care afectează celulele responsabile cu producția de energie și cu respirația. Din acest motiv, bebelușul nu a putut respira fără să fie ventilat mecanic.

- Advertisement -

Papa Francisc și președintele american Donald Trump și-au exprimat în mod public sprijinul față de părinții bebelușului.

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) autorizase oprirea aparatelor de întreținere a funcțiilor vitale ale bebelușului.

Spitalul în care bebelușul a fost internat, Great Ormond Street Hospital din Londra, a solicitat să obțină autorizația necesară pentru a opri ventilația artificială a bebelușului spre a-i oferi îngrijiri paliative. Înalta Curte britanică a dat câștig de cauză spitalului, pe 6 iunie, principala sa motivație fiind aceea că șansele de vindecare ale copilului sunt slabe și că prelungirea unui tratament fără un pronostic pozitiv realist nu ar face altceva decât să îi prelungească suferința.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img