spot_img
27.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăALEGERI 2020Cazanciuc susține că Iohannis are un plan în 3 pași pentru organizarea...

Cazanciuc susține că Iohannis are un plan în 3 pași pentru organizarea alegerilor în 6 decembrie

-

Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, a declarat vineri că preşedintele Klaus Iohannis, prin retrimiterea la Parlament a legii prin care alegerile parlamentare puteau fi amânate, a transmis un mesaj foarte clar – alegerile vor avea loc în vârf de pandemie şi nu îl interesează sănătatea, educaţia, economia, ci toată puterea.

- Reclama -

„Astăzi, preşedintele Iohannis a transmis un mesaj foarte clar – alegerile vor avea loc în vârf de pandemie, pe 6 decembrie. Nu îl interesează sănătatea, educaţia, economia, ci toată puterea. De la început, acesta a fost singurul lor obiectiv – să aibă toată puterea. Au eşuat în domeniul sănătăţii, au adâncit pandemia, au eşuat în domeniul economic, au îngropat România în datorii, au umplut buzunarele firmelor peneliste şi au lăsat pe drumuri sute de mii de salariaţi. Au compromis grav agricultura, au pus în pericol siguranţa alimentară a ţării, iar preţurile pur şi simplu au luat-o razna. Au aruncat vina pe toată lumea, pe vârstnici, pe copii, pe părinţi, pe antreprenorii din HORECA, mai puţin pe politrucii lor. Nu au luat nicio măsură coerentă. Au minţit, au dezinformat, au manipulat cifrele pandemiei după propriile interese. (…) Astăzi s-a produs ultimul pas din lanţul preşedintelui Iohannis şi al PNL – preşedintele a retrimis la Parlament legea prin care alegerile parlamentare puteau fi amânate”, a spus Cazanciuc într-un mesaj video publicat pe Facebook.

El a adăugat că PNL şi preşedintele Klaus Iohannis au un plan în trei paşi, pe care „l-au pus în mişcare imediat după alegerile locale”.

„Pasul unu a fost descurajarea participării la vot a categoriilor care nu-i votează. Au decis să facă alegeri în vârf de pandemie pentru a-i speria şi a-i ţine acasă. Pasul doi a fost manipularea datelor privind evoluţia pandemiei, toate raportările din ultima perioadă ne-au arătat că Guvernul prezintă datele care avantajează PNL. Nu există criterii clare, ci doar criterii care sunt schimbate după interesele politice ale PNL. Pasul trei – blocarea cu orice preţ a Parlamentului de a schimba data alegerilor. Au folosit toate tertipurile legislative pentru a amâna intrarea în vigoare a legii care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor dacă pandemia devine extrem de gravă. Astăzi au aşezat ultima piesă din acest puzzle. Preşedintele a retrimis la reexaminare legea, tergiversând intrarea ei în vigoare. Calculul lor este profund greşit”, a menţionat acesta. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...