Cavalerul de la Cornu înnobilat de Adrian Năstase, Lucian Mîndruță, acuză victimele criminalului Fidel

0

Penibila bucuria cubanezilor din Miami la vestea c-a murit Fidel, scrie pe facebook Lucian Mindruță, un jurnalist care se revendică a reprezenta dreapta politică și curentul anticomunist din România. 

Stânga din întreaga lume l-a omagiat sâmbătă pe dictatorul Fidel Castro, în timp ce dreapta, printre care președintele ales al Americii, Donald Trump, l-au calificat drept un criminal, așa cum istoria îl consemnează deja.

15178036_10154234816359007_1165109686149981086_nPână a se declara jurnalist de dreapta, Lucian Mîndruță a fost încoronat de fostul premier Adrian Năstase cavaler de Cornu la vila acestuia din Prahova.

Comunitatea cubaneză din Miami acuzată de Mîndruță este formată din opozanți politici, majoritatea dintre ei fugind din Cuba pe mare în condiții de cele mai multe ori dramatice. Unii dintre ei au fost tința serviciilor secrete cubaneze care au vrut să îi asasineze.

CITIȚI ȘI:Pacepa, omul care a fost în anturajul fraţilor Castro: Droguri, vodkcă, Golful Porcilor, Alfa Romeo şi aventurile la Bucureşti

Comunitatea din Florida a fost considerată principala opoziție la dictatura lui Fidel Castro. Ea a fost numită Cuba Libre.

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat sâmbătă că Fidel Castro a fost un „dictator brutal” care „şi-a oprimat propriul popor” şi a apreciat că, la moartea sa, liderul revoluţionar cubanez lasă „o moştenire de execuţii, hoţie, suferinţă inimaginabilă, sărăcie şi încălcare a drepturilor fundamentale ale omului”, transmite EFE.

Jurnalistii de la Reuters au relatat despre viața în Cuba sub Castro, inclusiv despre cei care fugeau în Florida.

Discursurile lui Castro erau pline de referiri la rezistența și demnitatea cubanezilor, dar viața reală era adesea mai puțin eroică. Oamenii slăbiseră și glumeau sumbru despre mâncarea groaznică și cafeaua făcută de mai multe ori din aceleași boabe. Cei care vizitau redacția Reuters plecau uneori cu săpunul în buzunar dacă mergeau la baie.

Un flux constant de oameni se scurgea spre Florida în ambarcațiuni improvizate, uneori rudimentare până la nivelul de camere de pneuri. Unii furau bărci, spune Reuters.

Comisarul european pentru comerț Cecilia Malmström l-a numit sâmbătă „dictator” pe liderul revoluției cubaneze Fidel Castro, decedat vineri noaptea, și s-a arătat surprinsă de „omagiile” care i se aduc, transmite EFE.

Senatorul american Ted Cruz, al cărui tată este un exilat cubanez, a declarat sâmbătă că moartea lui Fidel Castro „nu poate aduce înapoi miile de victime ale sale și nici nu poate aduce alinare familiilor acestora”, transmite DPA.

„Astăzi ne amintim (de victimele lui Castro) și aducem un omagiu spiritelor curajoase care au dus o luptă solitară împotriva brutalei dictaturi comuniste pe care a impus-o în Cuba”, a scris Cruz pe contul său de Facebook.

La rândul său, congresmanul Ed Royce, președintele Comisiei de Afaceri Externe a Camerei Reprezentanților din SUA, a declarat că moștenirea lui Castro „este una de reprimare în țară și de susținere a terorismului în afara ei”.

„Mai bine de jumătate de secol, poporul cubanez a suferit sub această dictatură brutală a clanului Castro. Nimeni n-ar trebui să guverneze nicăieri atât de mult cât a făcut-o Fidel Castro”, a spus Royce, membru al Partidului Republican.