spot_img
1.6 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăAnalizeCătușe pentru pușculița vărului lui Coldea

Cătușe pentru pușculița vărului lui Coldea

-

Tribunalul Cluj a majorat pedeapsa primită de Bogdan Gruiță, fostul partener de afaceri al lui George Coldea, vărul lui Florian Coldea, fostul adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI), prin contopirea pedepselor. El a fost acuzat în cadrul unui rechizitoriu făcut de procurorul clujean Mihaela Sfiriac de o evaziune de aproape 11 milioane de lei, scrie Gazeta de Cluj.

- Reclama -

Potrivit unor surse din mediul de afaceri clujean, Gruiță se ocupă de ”lichidarea” firmelor prin care s-au tras ”tunuri” iar patronii vor să scape de ele. Pe parcursul procesului, Gruiță a cerut strămutarea procesului de la instanțele clujene pe motiv că Gazeta de Cluj a dezvăluit evaziunea din afacerile lui.

Generalul SRI în rezervă Florian Coldea are un văr primar care a încasat, prin contracte cu cu statul aproape 85 de milioane de euro.Firma condusă de George Tudor Coldea, vărul fostului adjunct al SRI, a primit în ultimii ani peste 5.000 de contracte de la stat. Mai bine de 4.000 dintre aceastea au fost atribuite direct între anii 2007-2016, scrie Jurnalul Național conform Evenimentul Zilei. Printre clienţii s-a aflat inclusiv SRI, generalul cumpărând consumabile şi servicii medicale de la propriul său văr.“Vărul generalului SRI a vândut părțile sociale ale unei firme din Cluj către un offshore cu sediul în insula Seychelles. Este vorba despre o căsuță poștală deținută, în prezent, de un asociat al lui George Tudor Coldea într-o companie clujeană ce activează în domeniul consultanței pentru afaceri si management, asociat care a dispărut, odată cu intrarea firmei în insolvență.

Lichidatorul judiciar al fostei firme la care George Tudor Coldea a deținut acțiuni susține, în fața unei instanțe de judecată, că nu reușește să intre în posesia documentelor contabile ale societății și nici a inventarului bunurilor deținute de aceasta, întrucât reprezentantul offshore-ului din Seychelles a dispărut fără urmă.

Firma în cauză este acuzată că a derulat operațiuni economice generatoare de profit și că nu a depus la organele fiscale bilanțul contabil și nici nu a declarat aceste activități.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img