spot_img
20.5 C
București
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăExterneCâteva zeci de congresmeni democraţi din Texas au părăsit statul pentru a...

Câteva zeci de congresmeni democraţi din Texas au părăsit statul pentru a împiedica adoptarea unei legi electorale

-

Câteva zeci de congresmeni democraţi din Texas şi-au părăsit luni statul din sudul SUA pentru a împiedica adoptarea unei controversate legi electorale, dorită de majoritatea republicană din parlamentul texan, notează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Legea din Texas autorizează arestarea parlamentarilor statului care sunt absenţi în timpul sesiunilor de vot şi aducerea lor în Parlament, cu forţa dacă este necesar. De aceea, aceşti congresmeni au decis să fugă cu avionul într-un loc unde poliţia din Texas nu are autoritatea de a acţiona.

„Eu şi colegii mei democraţi părăsim statul pentru a împiedica realizarea cvorumului şi pentru a torpila proiectul de lege de restrângere a votului în Texas”, a declarat într-un mesaj pe Twitter James Talarico, deputat democrat din Camera Reprezentanţilor a statului Texas.

Parlamentarul a afirmat că zboară la Washington şi, ulterior, a postat pe Twitter o fotografie care îl arăta la scara unui avion, alături de o altă membră democrată a Camerei Reprezentanţilor din Texas.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...