spot_img
1.4 C
București
joi, noiembrie 30, 2023
AcasămediuCătălin Ivan: Atacurile din Paris sunt condamnabile, dar libertatea de exprimare nu...

Cătălin Ivan: Atacurile din Paris sunt condamnabile, dar libertatea de exprimare nu poate fi fără limite

-

Libertatea de exprimare trebuie să fie până acolo unde aduce atingere unor valori fundamentale în care credem cu toţii, spune la RFI europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, care comentează situaţia din Franţa, după atacul terorist de la redacţia publicaţiei satirice Charlie Hebdo.

- Reclama -

Cătălin Ivan declară că „e o dezbatere foarte intensă la nivel european, ce înseamnă libertatea presei, până unde trebuie să meargă, dacă valorile fundamentale ale unei civilizaţii, ale unui popor trebuie respectate, trebuie protejate. Au plătit cu viaţa cei de la Charlie Hebdo, iar asta este de neacceptat, este condamnabil oriunde în lume şi am văzut că şi statele arabe au condamnat atentatul de la Paris. Există acum o solidaritate internaţională privind lupta împotriva terorismului, dar au apărut pe agenda dezbaterilor publice teme foarte importante, cum ar fi libertatea de exprimare şi până unde poate să meargă ea”.

Întrebat dacă se alătură celor care spun „Je suis Charlie”, europarlamentarul PSD a răspuns: „Depinde ce înţelege fiecare prin acest mesaj. Dacă este un mesaj de solidaritate faţă de victimele atentatului, dacă este un mesaj pentru susţinerea libertăţii de exprimare, da, sunt de acord. Dar pe de altă parte, mă alătur celor care spun că această libertate de exprimare nu poate fi fără limite. Anumite valori fundamentale trebuie protejate, trebuie avut grijă totuşi, pentru că sunt lucruri sensibile, care pot să creeze anumite animozităţi. Eu îi înţeleg foarte bine şi pe cei care s-au simţit jigniţi de cele publicate în Charlie Hebdo. Nu i-aş cenzura, nu aş lua măsuri împotriva lor, dar eu sunt de părere că libertatea de exprimare trebuie să fie până acolo până unde aduce atingere unor valori fundamentale în care credem cu toţii”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img