spot_img
24 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022
AcasăAnalizeCât sunt de fapt pensiile în Germania

Cât sunt de fapt pensiile în Germania

-

Asigurarea germană de pensii (DRV) a publicat „Atlasul de pensii” 2020, în care arată că cele mai mari pensii medii din Germania le primesc pensionarii din Saarland. Cu toate acestea, în noile state federale, sumele sunt semnificativ mai mici. Potrivit experților, motivele sunt evidente, scrie focus.de. Potrivit „Rentenatlas” 2020, bărbații primesc pensii pentru limită de vârstă semnificativ mai mari decât femeile. Acest lucru se aplică atât vechilor, cât și noilor state federale, scrie Ziarul Românesc din Germania.

- Reclama -

În medie, pensionarii din Germania primesc o pensie brută de 1.413 euro. Ce se ascunde în spatele acestei medii?

Luând în calcul toată Germania, după cel puțin 35 de ani de asigurare, bărbații primesc pensii de limită de vârstă în medie de 1.570 euro brut. Femeile primesc în medie doar 1.173 de euro brut.

Taxele pentru asigurarea de sănătate și de îngrijire pe termen lung nu sunt încă luate în considerare. În plus, mulți pensionari trebuie să achite impozitele pe venit.

Bărbații primesc cele mai mari pensii brute pentru limită de vârstă în Renania de Nord-Westfalia, de 1689 de euro. Femeile primesc în medie 1186 de euro pe lună – cu aproximativ 29,8 la sută mai puțin.

Femeile atrag cele mai mari pensii din toate statele federale în Hamburg. Ele ajung la 1.261 de euro.

În partea de jos a clasamentului se află bărbații din Mecklenburg-Pomerania de Vest cu 1.405 de euro. Pensionarii primesc în medie cea mai mică sumă de bani în Saxonia Inferioară – doar 1.134 de euro.

DRV explică diferențele uneori mari în ceea ce privește valoarea pensiilor. În Renania de Nord-Westfalia, „mulți bărbați obișnuiau să lucreze în locuri de muncă bine plătite”, cum ar fi mineritul, potrivit „ Rentenatlas”. Acest lucru are ca rezultat pensii mărite corespunzător.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...