spot_img
29.5 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăExterneCâștigător al alegerilor anticipate, conservatorul Sebastian Kurz renunță la tema migrației în...

Câștigător al alegerilor anticipate, conservatorul Sebastian Kurz renunță la tema migrației în perspectiva unei coaliții cu Verzii

-

Fostul cancelar conservator austriac Sebastian Kurz, al cărui partid OeVP (Partidul Popular) se profilează în câştigătorul alegerilor de duminică, a declarat luni că pe agenda negocierilor de coaliţie ar trebui să se afle în primul rândul chestiunile economice internaţionale, relatează DPA conform Agerpres.

- Reclama -

Este de aşteptat ca Sebastian Kurz, al cărui partid a obţinut cele mai multe voturi duminică – 38,4%, potrivit rezultatelor preliminare afişate pe site-ul Ministerului austriac de Interne – să iniţieze discuţii pentru formarea unei coaliţii guvernamentale cu Verzii (stânga, 12,4%).

Şi asta pentru că partenerul anterior de coaliţie al lui Kurz, Partidul Libertăţii (FPOe, 21,5%), se pregăteşte să treacă în opoziţie, afectat de scandaluri de corupţie.

„Provocarea va fi de a asigura o creştere economică solidă în viitor”, a declarat Kurz pe postul public de radio Oe1, evocând temerile de recesiune din Germania, problema nerezolvată a Brexit-ului şi tensiunile comerciale cu SUA.

Dacă mai demult fostul cancelar şi-a promovat politicile restrictive în ce priveşte migraţia, în interviul acordat luni postului public de radio nu a menţionat aceste politici ca una din problemele-cheie sau condiţiile pentru lansarea de negocieri de coaliţie.

Nici Verzii, care în trecut s-au opus politicilor lui Kurz privind migraţia, nu au pus accentul pe această problemă luni, afirmând că subiectul cel mai important îl constituie politicile cu privire la climă.

Liderul Verzilor, Werner Kogler, a indicat că ar putea accepta un compromis legat de solicitările sale de instituire a unei taxe pe emisiile de CO2, deşi nu este un „fan” al acestui termen. Verzii au în vedere o strategie mai amplă de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, a menţionat Kogler pentru Oe1.

El a apreciat că mulţi politicieni din OeVP ar fi gata să negocieze în legătură cu problemele de mediu, iar la migraţie s-a referit doar indirect, făcând apel la „tradiţiile creştine” ale conservatorilor, notează DPA

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...