spot_img
10.2 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
AcasăActualitateCasa George Enescu in pericol

Casa George Enescu in pericol

-

Prima zăpadă de anul acesta a venit peste şantierul redeschis la Casa George Enescu din Mihăileni. Potrivit celor de la Pro Patrimonio, în urma atacului biologic pe care structura de lemn a casei l-a suferit (infestarea cu ciuperca Merulius lacryman) şantierul de salvare a casei progresează contra cronomentru pentru a nu intra în iarna grea, scrie Botosaninews.

- Reclama -

„Se lucrează cu materiale locale, dar cu îndepărtarea riguroasă a tuturor elementelor contaminate. Zidul cel nou din cărămizi de pământ nu este gata, dar sperăm să închidem cât mai repede. Donează pentru reparaţii ca să câştigăm timp pentru Casa Enescu!”, este apelul Pro Patrimonio.

Proiectul de intervenție de urgență privind salvarea și reabilitarea Casei George Enescu din Mihăileni, jud. Botoșani, a pornit în 2013 din inițiativa pianistei Raluca Ştirbăţ, președinta Societăţii Internaţionale George Enescu din Viena. Fundația Pro Patrimonio, Ordinul Arhitecților din România, filiala București, și Fundația Remember Enescu, al cărei președinte este violonistul Alexandru Tomescu, s-au solidarizat pentru a salva responsabil un reper de importanță majoră pentru identitatea națională și patrimonial cultural european. Prin strădania Ralucăi Știrbăț, casa părintească a mamei compozitorului George Enescu, Maria Cosmovici, a fost clasată ca monument istoric (cod LMI BT-IV-m-B-21063).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img