spot_img
31.1 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăExterneCasa Albă lasă ușa deschisă pentru extrădarea lui Gulen

Casa Albă lasă ușa deschisă pentru extrădarea lui Gulen

-

Casa Albă a declarat luni că Statele Unite nu îl ‘adăpostesc’ pe Fethullah Gulen, predicatorul musulman considerat de președintele turc Recep Tayyip Erdogan ca fiind persoana din spatele tentativei de lovitură de stat din Turcia, și vor examina atent o eventuală cerere de extrădare, transmite DPA.

- Reclama -

”Așadar, sugestia conform căreia Satele Unite îl adăpostesc cumva pe domnul Gulen este în realitate incorectă”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Ernest.

”Adevărul este că nu a fost prezentată nicio cerere de extrădare. Și atunci când va fi — va fi una analizată atent de guvernul Statelor Unite în conformitate cu tratatul de extrădare care este în vigoare de peste 30 de ani”, a adăugat reprezentantul președinției americane.

Președintele Erdogan și alți responsabili turci au susținut că în spatele tentativei de lovitură de stat din noaptea de 15 iulie se află Fethullah Gulen, care s-a autoexilat de mai mulți ani în statul american Pennsylvania.

De asemenea, ministrul turc al muncii și alți responsabili turci de rang înalt au sugerat în declarațiile lor că tentativa de lovitură de stat a fost orchestrată de SUA.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...