spot_img
1.8 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăhighlightCărui român îi aparține contul de 800 milioane USD de la HSBC...

Cărui român îi aparține contul de 800 milioane USD de la HSBC Elveția: 3 nume circulă în media

-

Surse apropiate ANAF, contactate de EVZ, au declarat că depozitul de 800 de milioane de dolari din Elveţia pomenit  în scandalul HSBC a aparţinut lui Dinu Patriciu. O altă variantă este lansată pe piață de ZIUA News. Contul ar aparține unui cetățean elvețian are are conexiuni puternice in România, cu politicienii din tara noastră.

Din informatiile noastre, printre cei mai proemineti cetateni elvetieni cu legaturi la varf in Romania, doi ar fi mai de anvergura: Marius Opran si Dimitrie Sturdza. Opran, insa, conform acelorasi surse, nu-si tine banii la HSBC, asa ca mai indicat ar fi al doilea, Sturdza, mare amic cu Adrian Nastase, om de afaceri important. Despre Sturdza s-a spus prin culisele politicii, ca s-a ocupat, la un moment dat de „dosirea si albirea” banilor fostului premier pesedist. „Nu că ar fi folosit Dosia la spălarea banilor, ci chiar i-a ascuns prin conturi”, cum a glumit la un moment dat, un politician de la varful PSD, acum in dizgratie totala, gata sa infiinteze un partid concurent. Daca aceste lucruri se adeveresc, vom avea surprize mari din scandalul SWISSLEAKS, scrie ZIUA NEWS.

HSBC Private Bank, filiala eleveţiană a băncii britanice HSBC, a obţinut profituri importante din administrarea de conturi secrete de peste 100 miliarde de dolari ale unor organizaţii criminale, traficanţi de arme şi diamante, lista deponenţilor incluzând şi familii regale şi miliardari influenţi. Printre conturile suspecte se află și contul de 800 milioane de dolari care ar aparține unui român.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img