spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeCartea asiatică a lui Putin

Cartea asiatică a lui Putin

-

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că lumea devine multipolară, iar în Asia capătă forță noi centre de putere, informează Izvestia.

”Reuniunea de astăzi se desfășoară pe fondul unor serioase schimbări în politica și economia globală. Lumea devine cu adevărat multipolară. Iar Asia, unde capătă forță noi centre de putere, joacă un rol considerabil, dacă nu chiar unul cheie”, a spus liderul rus la summitul Conferinței privind interacțiunea și măsurile de consolidare a încrederii în Asia (CICA) care se desfășoară la Astana, capitala Kazahstanului.

- Reclama -

Putin a mai adăugat că țările asiatice devin locomotiva economiei mondiale.

”La toate aceste procese participă activ și Rusia. Susținem dezvoltarea și prosperitatea Asiei și suntem pentru crearea, în aceste scopuri, a unui spațiu larg deschis pentru o cooperare comercială și investițională reciproc avantajoasă, pentru extinderea și aprofundarea legăturilor de cooperare în diferite domenii ale economiei”, a spus liderul rus.

De asemenea, președintele a atras atenția că Rusia s-a aflat la originea înființării unui consiliu de afaceri în cadrul Conferinței și a amintit că, în ultimii ani, au avut loc multe întâlniri și consfătuiri de succes pe diferite subiecte de factură economică.

Putin a sosit la Astana la 13 octombrie și va participa la trei evenimente internaționale. Președintele rus participa la cel de-al 4-lea summit al CICA, va fi prezent la ședința Consiliului șefilor de stat din CSI și la reuniunea la nivel înalt ”Rusia – Asia Centrală”, programată pentru 14 octombrie.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img