spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăDezvaluiriCârnați de Pleșcoi de la Socola pentru Rafila

Cârnați de Pleșcoi de la Socola pentru Rafila

-

În timpul recentului protest Sanitas, conducerea Spitalului Săpoca/jud. Buzău, a trimis cadou unor persoane din Ministerul Sănătății sacoșe cu cârnați de Pleșcoi, semnalează un avertizor de integritate. Ministerul nu infirmă, dar precizează că la data faptelor, ministrul Rafila se afla la Geneva, transmite Europa Liberă.

- Reclama -

Marți, 23 mai, reprezentanții Sanitas, organizația sindicală care reprezintă 120.000 de angajați din Sănătate, a organizat un protest în fața Ministerului Sănătății.

Instituția se află în inima Bucureștiului, între Calea Victoriei și B-dul Magheru. Și la fel ca Ministerul de Interne, Ministerul Sănătății se află chiar în clădirea fostului Comitet Central al PCR. Aici, la doi pași de Piața Revoluției, sindicaliștii din Sănătate au cerut pe 23 mai salarii mai mari și condiții mai bune de muncă.

Tot pe data de 23 mai 2023, conducerea Spitalului de Psihiatrie Săpoca din județul Buzău, cea mai mare unitate medicală din țară în care sunt internate persoane fără discernământ care au fost condamnate sau sunt cercetate, urma să prezinte Ministerului Sănătății o nouă organigramă, dar și documente privind evaluarea activității managerului Gabriela Piriu.

Directoarea este acuzată de sindicatele din spitalul administrat de Ministerul Sănătății de ilegalități și abuzuri, așa cum reiese din plângerile făcute la Direcția Națională Anticorupție, sesizări consultate și de Europa Liberă.

Sesizările trimise la minister, dar și la procurori, descriu posibile legături financiare între conducerea spitalului și reprezentanți ai ministerului din teritoriu, ai căror familii primesc contracte de la unitatea medicală. Potrivit sindicatelor de la Săpoca, Ministerul Sănătății nu a luat în ultimul an nicio măsură în urma plângerilor propriilor angajați și ale sindicatelor din spital.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img