spot_img
26.9 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizeCardinalul se ascunde la Istanbul, dar Interpol nu îl vrea

Cardinalul se ascunde la Istanbul, dar Interpol nu îl vrea

-

Procurorul general al Moldovei Alexandr Stoianoglo a declarat, în cadrul emisiunii „Puterea A Patra” de la postul de televiziune N4, că fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, se află la ora actuală la Istanbul, Turcia.

- Reclama -

Plahotniuc este supranumit Cardinalul.

După ultimele informații de care eu dispun, el se află în Turcia. Necătând că noi am avut de la turci anul trecut ultimele informații că el a părăsit țara. Dar noi avem canalele oficiale și neoficiale și după informațiile noastre el totuși se află în Istanbul. A încercat să obțină cetățenia, dar am înțeles că așa și nu a reușit”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Întrebat de ce Interpolul nu îl bagă în baza de căutare internațională, Procurorul General a răspuns că deși s-au trimis materialele necesare, răspunsul a fost negativ.

Materialele au fost expediate la Interpol, încă înainte de numirea mea în funcție de Procuror General. Cred că probatoriu care a fost acolo prezentat nu a fost convingător pentru reprezentanți. Pe urmă am trimis niște materiale suplimentare dar cu regret am primit un răspuns negativ. Acum noi căutăm posibilități, de a găsi alte episoade și pornim această procedură din nou”, a mai adăugat Alexandr Stoianoglo. 

Acesta mai susține că Procuratura Generală a respectat toate procedurile procesuale, fiind expediate sesizări nu doar în Turcia. 

Procurorii noștri au fost 2-3 săptămâni în urmă în deplasare în Turcia și au avut o întrevedere cu reprezentanții Procuraturii de acolo. Avem niște înțelegeri prealabile pentru a discuta aceste întrebări. Asta nu depinde de noi”, a punctat Stoianoglo

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...