spot_img
11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizeCardinalul Leonardo Sandri, reprezentantul Papei, a vizitat cea mai mare comună românească...

Cardinalul Leonardo Sandri, reprezentantul Papei, a vizitat cea mai mare comună românească din Ucraina

-

La 3 iunie orășelul de frontieră  Slatina (Solotvino), cea mai mare comună românească din Ucraina, a avut un oaspete de prim rang din ierarhia bisericii catolice- cardinalul Leonardo Sandri, reprezentant al Papei, Prefect al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, de la Sfântul Scaun, însoțit de Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova, Miguel Maury Buendia, Subsecretarul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, don Flavio Pace, PS Cristian Crişan, Episcopul auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş şi Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore, episcopul Eparhiei de Maramureş, PS Vasile Bizău, precum și de călugărul iezuit Massimo Nevola SJ, transmite BucPress din Cernăuți.

RELATAREA BUCPRESS:

- Advertisement -

Înaltul oaspete  a efectuat o vizită pastorală  în România, în actualul context de solidaritate cu refugiații din Ucraina, unde și-a exprimat recunoștința  pentru ceea ce face pentru primirea refugiaților conflictului din Ucraina. Prea Sfinția Sa s-a întâlnit cu reprezentanții structurilor care primesc refugiații ucraineni și le-a înmânat în numele papei Francisc unele ajutoare pentru necesitățile lor și a stat  de vorbă cu refugiații, rugându-se împreună cu ei pentru pace în Ucraina.

Apoi solul Papei de la Roma  și-a exprimat dorința de a efectua o vizită de scurtă durată în Ucraina și anume  la Consulatul României, unde  la întrevederea cu reprezentanții misiunii diplomatice a României la Solotvino, consulul , ministrul-consilier Gheorghe Angel, dar și reprezentanții puterii în raionul Teaciv, președintele Consiliului raional Teaciv, Gheorghe Berinde și vice-președintele Comunității Teritoriale Gheorghe Tâmchiv, Administratorul Apostolic al Eparhiei Greco-Catolice de Mucacevo, Nil Lushchak, părintele protopop greco-catolic Nuțu Dan, a declarat:„Vizita de astăzi este legată de evenimentele triste prin care trece poporul ucrainean. Și de aceea am venit cu un mesaj și urări de pace și prosperitate în această țară, care este o mare speranță pentru întreaga lume”, a spus cardinalul Leonardo Sandri.

- Advertisement -

În cadrul întâlnirii,  cardinalul Leonardo Sandri s-a interesat de situația  situației persoanelor strămutate  în dreapta Tisei și a sprijinului de substanță primit de aceștia din partea României, în parteneriat cu autoritățile ucrainene din Transcarpatia. Totodată, diplomații româmi au   subliniat determinarea părții române de a sprijini în continuare eforturile depuse de Ucraina pentru gestionarea perioadei deosebit de dificile pe care o traversează.

Reprezentantul Papei a exprimat aprecierea Sfântului Părinte și a sa personală pentru sprijinul acordat Ucrainei de către comunitatea internațională și România și a menționat atât preocuparea deosebită a Vaticanului pentru situația și evoluțiile din Ucraina, cât și speranța ca pacea să revină cât mai curând.

La rândul lor, reprezentanții autorităților locale din raionul Teaciv și ai clerului de la Mucacevo au adresat mulțumiri Sfântului Scaun pentru poziția fermă de sprijin adoptată în privința Ucrainei, adresând totodată mulțumiri comunității internaționale și României pentru sprijinul semnificativ primit din partea acestora.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img