spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeCărbunele rusesc spre China așteaptă ca India să scape de australieni

Cărbunele rusesc spre China așteaptă ca India să scape de australieni

-

Rusia nu poate crește exportul de cărbune de cocsificare în India din cauza tranzitului îndelungat, a cererii scăzute de oțel, a contractelor pe termen lung ale țării cu furnizorii australieni și a amenințării cu sancțiuni occidentale. Acestea fiind spuse, India rămâne o piață potențială pentru materii prime metalurgice. Până în 2030, intenționează să-și dubleze producția de oțel, ceea ce ar crește cererea de cărbune cocsificabil. Potrivit analiștilor, creșterea exporturilor rusești de materii prime către India va avea loc doar dacă achizițiile de pe piețele tradiționale scad.

- Reclama -

Boris Krasnozhenov de la Alfa Bank a declarat ziarului că principalele piețe pentru exportatorii ruși de cărbune cocsificabil din Asia sunt Japonia, Coreea de Sud și China, menționând că distanța pentru transportul exporturilor în aceste direcții este mult mai mică decât în ​​India. Baza de clienți a exportatorilor este relativ stabilă, deoarece compoziția cărbunelui este importantă pentru fabricarea cocsului și nu este un proces ușor să treci la cărbune de către diferiți producători, în timp ce reducerea la cărbunele rusesc se ridică la 60%.

Având în vedere diversificarea importurilor de cărbune cocsificabil de către China din cauza restricțiilor asupra importurilor din Australia, companiile rusești producătoare de cărbune și-au crescut semnificativ vânzările către China, notează expertul, adăugând că Rusia este capabilă să livreze cărbune cocsificabil în India doar dacă cererea pe piețele tradiționale. scade semnificativ. „Având în vedere dimensiunea sectorului siderurgic al Chinei, aproape întregul volum al exporturilor rusești de cărbune cocsificabil poate fi redirecționat către această piață. În septembrie, China a importat 2,5 milioane de tone metrice de cărbune cocsific din Rusia”, a subliniat el. Potrivit lui Krasnozhenov, în viitor, prețurile și reducerile vor juca un rol major în alegerea dintre exporturile către China sau către India.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img