spot_img
17.9 C
București
luni, martie 20, 2023
AcasăcoronavirusCarantinarea Timișoarei provoacă scandal între ministrul de Interne și liberalii din Timiș

Carantinarea Timișoarei provoacă scandal între ministrul de Interne și liberalii din Timiș

-

Ministrul de Intene, Lucian Bode, le-a reproşat liderilor PNL din Timiş că încearcă să-şi facă imagine la nivel local, pe marginea carantinării Timişoarei, punând în schimb în umbră Guvernul şi conducerea centrală. Cei mai vizaţi de criticile lui Bode au fost preşedintele CJ Timiă, Alin Nica, şi deputatul Ben-Oni Ardelean, transmite DeBanat.

- Reclama -

Decizia şefului DSU, Raed Arafat, de a prelungi carantinarea Timişoarei a produs mari nemulţumiri în rândul liderilor PNL Timiş, cel mai vocal fiind preşedintele filialei, Alin Nica, totodată preşedinte al CJ Timiş. Într-o şedinţă a Biroului Excutiv al PNL, ministrul de Interne, Lucian Bode, a sancţionat ieşirile publice ale lui Nica, dar şi ale altor lideri PNL, transmite Digi24. Fără să dea nume, cu toate că trimiterea era clară, Bode a afirmat că nu este normal să nu își coordoneze comunicarea politică cu deciziile de la „centru”. “Nu putem ieși bine la nivel local, și prost la nivel național”, ar fi spus Lucian Bode.

Potrivit aceleeaşi surse, între Bode şi deputatul de Timiş Ben-Oni Ardelean s-ar fi declanşat o dispută verbală. Scandalul a fost aplanat de președintele PNL, Ludovic Orban, care le-a transmis liderior nemulțumiți și ministrului Bode să discute în particular aceste probleme, mai spune sursa citată.

După decizia lui Arafat, Nica a avut mai multe declaraţii publice dure la adresa şefului DSU, în timp ce Ardelean a avut următoarea postare pe Facebook: “Un sistem centralizat decide continuarea carantinei pentru încă 3 zile în Timișoara. Da, România are încă o mulțime de sisteme centralizate, nu vă mirați… Oare cât vom mai suporta să ne decidă soarta oameni care nu au pășit în viața lor în Timișoara? Până când, oare?!”

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img