spot_img
8 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăDezvaluiriCapul în gură al procurorului DNA care a semnat un comunicat în...

Capul în gură al procurorului DNA care a semnat un comunicat în numele a 135 de procurori din DNA

-

Un procuror DNA susţine, într-un comunicat, că 135 de procurori din cadrul DNA au decis să iniţieze o cerere de apărare a reputaţiei profesionale şi a independenţei procurorilor din cadrul DNA şi să o transmită CSM. Reprezentanţii Consiliului precizează că solicitarea nu a fost înregistrată.

- Reclama -

„Noi, procurorii din D.N.A, am decis să iniţiem o cerere de apărare a reputaţiei profesionale şi a independenţei procurorilor din cadrul DNA, în temeiul disp. art.30 alin.2 din Legea nr.317/2004, pe care să o adresăm Consiliului Superior al Magistraturii, având în vedere evenimentele din ultimele zile când, în spaţiul public (televiziuni, ziare, internet, etc.), persoane ce deţin funcţii publice sau politice, pornind de la susţineri neprobate formulate de un inculpat trimis în judecată şi condamnat în primă instanţă pentru fapte corupţie, au făcut afirmaţii cu caracter de generalizare, prin care au acreditat ideea că procurorii din cadrul DNA administrează probe cu încălcarea legii”, se arată într-un comunicat transmis vineri seară de procurorul DNA Paul Dumitriu.

Procurorii DNA se arată surprinşi, potrivit sursei citate, că persoane cu funcţii de demnitate publică au lansat acuzaţii nefondate la nivelul întregului corp profesional al procurorilor Direcţiei, în ceea ce ei consideră „o încercare sistematică de a discredita întreaga activitate pe care am realizat-o în ultimii ani”.

Paul Dimitriu a fost implicat în mai multe scandaluri.

Jurnalistul Dan Andronic susţinea că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de comisia desemnată de Monica Macovei, comisie formată din judecătorul Cristi Danileţ şi Paul Dumitriu, la aceea vreme consilier al lui Macovei.

Dumitriu e  şeful Direcţiei II din Parchetul condus de Laura Codruţa Kovesi.

El a fost şeful Corpului de Control al Ministerului Justiţiei în vremea ministeriatului Monicăi Macovei.

Dumitriu a apărut în niște interceptări explozive.

Dumitriu a fost interceptat in timp ce avea o discuţie ca un interlop, pe un mandat emis de colegul său de birou, procurorul Marin Nicolae.

În cazul acestor interceptări au fost surprinse şi discuţii între comisarul Manolachi şi procurorul Dumitriu, care relevă cum vorbeau aceștia despre persoanele pe care le anchetau în dosarele lor.

Acesta îi cerea comisarului Manolachi să îl anunţe pe un “golan” să vină la declaraţii la sediul DNA că “vreau să îi dau un cap în gură”.

Acesta îi cerea comisarului Manolachi să îl anunţe pe un “golan” să vină la declaraţii la sediul DNA că “vreau să îi dau un cap în gură”.

Interesant este că tatăl procurorului este avocat în Baroul Teleorman.

Interceptările cu procurorul Paul Dumitriu

Paul Dumitriu (procuror DNA): Dumneavoastră mai aveţi numărul lui Lemnaru?
Dan Emil Manolachi (fost comisar şef DNA) : Lui Lemnaru?
Paul Dumitriu: Da.
Dan Emil Manolachi : A, ăsta de la ADP?
Paul Dumitriu: De la ADP sector 2, că uitaţi, tocmai ce am audiat în dosarul ăsta cu procurorii şi mi-a apărut o informaţie pe Ionuţ Olteanu şi vreau să mai vorbesc cu golanul ăsta o dată.

Dan Emil Manolachi: Am stabilit cu el, în principiu, joi la ora 10 dimineaţa.
Paul Dumitriu: Joi la ora 10, da? Ok. Asta e! Dar pe unde e? Nu v-a zis pe unde e (limbaj trivial). (…) Oricum să nu-i spuneţi că… pe chestia cu Olteanu, aşa tot pe chestia veche.
Dan Emil Manolachi: N-am, n-am nicio… nu-i explic eu la telefon de genul ăsta.
Paul Dumitriu: Deci, să vină, că vreau să-i dau un cap în gură.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img