spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăSocialO cantitate de petrol nedeterminată s-a scurs în Marea Neagră de la...

O cantitate de petrol nedeterminată s-a scurs în Marea Neagră de la un oleoduct rusesc

-

O scurgere la un important oleoduct rusesc a provocat miercuri deversarea unei cantități încă nedeterminate de petrol în Marea Neagră, în apropierea portului Tuapse, iar autoritățile au anunțat că vremea nefavorabilă îngreunează eforturile de evaluare și limitare a pagubelor, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

- Reclama -

‘O cantitate de petrol s-a scurs în mare’, a declarat pentru agenția britanică de presă Serghei Proskurin, căpitanul adjunct al portului Tuapse. Potrivit lui, nu se cunoaște exact cât petrol a ajuns în apă, dar serviciile de urgență încercau să monteze bariere plutitoare pentru a limita extinderea petei de petrol, eforturile lor fiind îngreunate de vremea nefavorabilă.

Tuapse este un important port petrolier și industrial, fiind situat în apropierea mai multor stațiuni rusești cu ieșire la Marea Neagră. Orașul Soci, ce a găzduit cea mai recentă ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă, se află la o distanță de 118 kilometri.

Foto: (c) Tife Owolabi/ REUTERS

Articolul precedentNastase il lauda pe Iohannis
Articolul următorCRĂCIUN LINIŞTIT!
spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...