spot_img
23.9 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăhighlightCandidatul susținut de partidul lui Merkel la Primăria Koln, înjunghiat

Candidatul susținut de partidul lui Merkel la Primăria Koln, înjunghiat

-

Henriette Reker, candidată independentă la alegerile pentru postul de primar al orașului Koln (vestul Germaniei), a fost înjunghiată sâmbătă dimineață într-o piață din metropola germană, unde făcea campanie, fiind un act cu motivații ‘rasiste’ legate de politica de primire a refugiaților, a anunțat poliția regională, relatează AFP. transmite Agerpres.

- Reclama -

Dna Reker, grav rănită cu cuțitul de către un bărbat de 44 de ani, ‘era responsabilă cu primirea refugiaților la primăria din Koln’, a explicat Wolfgang Albers, comandant al poliției din landul Renania de Nord-Westfalia. ‘În acest context, se pune accentul pe un act politic’, a adăugat el.

Candidată independentă, dar susținută de conservatorii cancelarului german, Henriette Reker a suferit ‘răni grave’, a precizat Albers, adăugând că starea femeii este ‘stabilă’.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, un bărbat înarmat cu un cuțit a atacat-o pe Henriette Reker (58 de ani) în jurul orei locale 09:00 (07:00 GMT), în apropierea unui punct de informare al Uniunii Creștin-Democrate (CDU) lângă o piață organizată săptămânal în districtul Braunsfeld din Koln.

Alte patru persoane au fost rănite în acest incident, printre care unul dintre colaboratorii lui Reker în campania pentru alegerile municipale din Koln din 18 octombrie. Atacatorul a fost arestat la locul incidentului. Poliția și procuratura au lansat o anchetă pentru elucidarea circumstanțelor acestei agresiuni.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img