spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăExterneCandidatul la șefia guvernului catalan a fost arestat

Candidatul la șefia guvernului catalan a fost arestat

-

Cinci lideri catalani, printre care se numără candidatul pentru postul de şef al executivului din Catalonia, Jordi Turull, şi fosta preşedintă a parlamentului catalan, Carme Forcadell, au fost plasaţi vineri în arest preventiv de către Curtea Supremă spaniolă, informează agenţiile AFP şi EFE.

Ceilalţi trei politicieni catalani arestaţi sunt foşti membri ai executivului regional care sub conducerea lui Carles Puigdemont au participat la tentativa de secesiune a Cataloniei.

- Advertisement -

Judecătorul spaniol a decis de asemenea că aceşti cinci lideri separatişti nu vor putea beneficia de eliberare condiţionată.

În urma arestării, Jordi Turull nu va mai putea participa la şedinţa parlamentului catalan, prevăzută pentru sâmbătă şi la care urma să fie învestit şef al executivului regional.

- Advertisement -

Cei cinci fac parte dintr-un grup de 25 de politicieni separatişti care vor fi judecaţi pentru rebeliune, deturnare de fonduri sau nesupunere, a precizat judecătorul Pablo Llarena, cel care a decis arestul preventiv. Ei riscă până la 30 de ani de închisoare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img