spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeCancerul din Poliție

Cancerul din Poliție

-

O să mai moară copii şi adulţi călcaţi cu maşina de poliţişti sau împuşcaţi de poliţişti sau pur şi simplu din cauza neintervenţiei lor? Oh, da, destui.Cîte vreme, în cazul fetiţei lovite, singura măsură luată pînă acum de conducerea Internelor şi Poliţiei este una absolută cretină, legată de girofare, şi cîtă vreme singura măsură luată în cazul de la Bolintin este mutarea şefului poliţiei Giurgiu la Bucureşti pe post cald, ocazie cu care am aflat şi că şeful poliţiei din Bolintin Vale a fost repus aproape imediat in funcţie după ce a demis, acum doi ani, fiindcă a bătut un bărbat încătuşat şi întins la pămînt, cîtă vreme acum, zic, vedem toate acestea şi cîtă vreme am văzut constant, în ultimele trei decenii, doar astfel de măsuri, evident vor mai muri oameni şi nu puţini, a scris pe Facebook fostul purtător de cuvânt al STS, Daniela Tobă.

CE MAI SUSȚINE DANIELA TOBĂ:

Ori de cîte un scandal a gîdilat ministerul de interne şi structurile din cadrul acestuia, măsurile au luate de formă, să fie satisfăcută opinia publică, mergîndu-se pe premiza că orice supărare a maselor durează două zile.În cazul de faţă, în opinia mea, nu faptul că un poliţist a condus ca idiotul, omorînd o fată, nu faptul că a verificat cu piciorul dacă mai trăieşte, nu faptul că poliţiştii l-au schimbat de haine şi au dat drumul la girofaruri să pară că era în misiune, nimic din toate astea nu contează cu adevărat. Accidente de maşină au fost şi vor mai fi, chiar şi cu poliţişti la volan. Bărbaţi ticăloşi care verifică victima cu piciorul au fost şi vor mai fi, cu sau fără uniformă de poliţist. Găşti care să sară să acopere vinovatul au fost şi vor mai fi, cu sau fără emblema poliţiei pe geci.Mie altele mi se par grave. În primul rînd, faptul că nici pînă la această oră Despescu, Matei şi Berechet nu au zburat din funcţie, aşa cum s-ar fi întîmplat instant în oricare altă ţară civilizată. Eventual şi ministrul Bode. De ce? Fiindcă ei sînt cei care răspund de recrutarea, selecţia, angajarea şi mai ales pregătirea personalului. Asta una. În al doilea rînd, fiindcă împreună au hotărît să mintă cetăţenii şi media cu privire la situaţia profesională în care se afla poliţistul în momentul accidentului. În al treilea rînd, fiindcă sub conducerea lor, Poliţia Română a pierdut statutul de cloacă, decăzînd la statutul de cloacă infectă. Sub conducerea lor, scandalurile par că nu se mai termină şi poliţiştii de rînd par complet scăpaţi de sub control.Problemele Poliţiei sînt multe şi vechi, iar ele nu se rezumă numai la salarizare şi deficit de personal, ci mai ales la legislaţie, la pregătirea poliţiştilor, la numirea şefilor pe criterii de obedienţă perfectă şi IQ minim, la sancţiuni împărţite după cum bat vînturile sau la lipsa sancţiunilor, precum şi la multe altele despre care s-a tot scris fie în media, fie pe reţelele de socializare. In opinia mea, Poliţia Română nu are şanse să devină vreodată o structură cît de cît eficientă şi profesionistă. Mizeria este prea multă sub preş şi cancerul prea avansat. De la cei mai mari pînă la cei mai mici. Şi cîtă vreme conducerea instituţiei va fi numită cu bifa securiştilor, ministrul va fi numit pe criterii de spinare de ciungă, imaginea se va construi pe pizdificare, sindicatele, cu mici excepţii, vor continua să se tîrască viermănos sub birourile şefimii, ilegalităţile vor continua în fiecare birou, serviciu, secţie de poliţie, concubinajul cu lumea interlopă şi cu lumea politică nu se vor opri, iar pregătirea profesională şi sancţiunile interne vor rămîne doar pe hirtie, nimic nu se va schimba în Poliţia Română.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...