spot_img
12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeCancelarul German învins în Parlamentul de la Berlin de vaccinarea obligatorie

Cancelarul German învins în Parlamentul de la Berlin de vaccinarea obligatorie

-

Guvernul cancelarului german Olaf Scholz a eşuat joi să obţină aprobarea în Parlament a vaccinării obligatorii împotriva covid-19, în pofida faptului că promite de luni de zile această măsură, în contextul unei mobilizări puternice a mişcării împotriva vaccinării, relatează AFP conform news.ro.

Aceasta este o înfrângere de proporţii a succesorului Angelei Merkel, care s-a pronunţat în toamnă în favoarea unei vaccinări obligatorii a tuturor adulţilor, amânată ”la sfârşitul lui februarie sau începutul lui martie”.

- Advertisement -

Cancelarul social-democrat nu a putut să adune în jurul său nici cele trei partide din propria coaliţie guvernamentală, din care fac parte Partidul Social Democrat (SPD), Verzii (ecologişti) şi Partidul Liberal (FDP), şi nici opoziţia conservatoare.

În pofida faptului că a prezentat, într-un final, un proiect de lege golit de partea sa de substanţă – care prevedea o vaccinare obligatorie numai a persoanelor în vârstă de peste 60 de ani -, Guvernul nu a putut să adune o majoritate în favoarea proiectului în Bundestag.

- Advertisement -

Cancelarul Olaf Scholz, criticat în ultimele luni din cauză că păstrează tăcerea şi din cauza unei lipse de leadership, a fost joi ţinta unor declaraţii sarcastice.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img