spot_img
34.4 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeCancelarul Austriei: UE nu va lua în discuţie un eventual embargo asupra...

Cancelarul Austriei: UE nu va lua în discuţie un eventual embargo asupra gazelor ruseşti

-

Uniunea Europeană nu va lua în discuţie un eventual embargo asupra gazelor ruseşti în următorul pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, ca represalii pentru războiul declanşat împotriva Ucrainei, a declarat marţi cancelarul austriac Karl Nehammer, citat de Reuters şi EFE conform Agerpres.

- Reclama -

„Un embargo asupra gazelor nu va constitui o temă şi (cancelarul german) Olaf Scholz a dat de înţeles în mod clar aceasta”, le-a spus el reporterilor în a doua zi de dezbateri în cadrul summitului Celor 27 de lideri ai UE.

„Petrolul rusesc este mult mai uşor de compensat …gazul este complet diferit, motiv pentru care embargoul asupra gazelor (ruseşti) nu va constitui o problemă în următorul pachet de sancţiuni”, a adăugat el, după ce liderii statelor membre ale UE au convenit să reducă majoritatea importurilor de petrol ruseşti de către blocul comunitar.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...