spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeCancelarul austriac nu comentează declarațiile anti România ale ministrului său de interne....

Cancelarul austriac nu comentează declarațiile anti România ale ministrului său de interne. Șeful guvernului de la Viena va merge în Croația

-

Karl Nehammer, cancelarul conservator al Austriei nu comentează (deocamdată) afirmațiile ministrului său de interne, anunța publicația vieneză „Der Standard” conform Ziarului Românesc din Viena.

- Reclama -

Ministrul federal de interne din Austria și omologul său român s-au întâlnit la începutul anului 2022 la Viena, subiect prezentat favorabil în presa austriacă la momentul respectiv. Ieșirea intempestivă de ieri a ministrului ar putea fi legată de campania electorală care bate la ușă în landul Niederösterreich, Austria Inferioară, adică în propriul său fief electoral și în care partidul său conservator riscă la începutul anului viitor o înfrângere istorică.

Șeful guvernului de la Viena, cancelarul Nehammer (partidul popular, ÖVP) se va deplasa săptămâna viitoare în Croația pentru o vizită de lucru. Cotidianul croat „Jutarnji list” ar fi relatat vineri seară, citat de cotidianul austriac „Salzburger Nachrichten”, că până acum nu există semne că Austria s-ar opune extinderii spațiului Schengen către Croația.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img