spot_img
-1.6 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăActualitateCancelarul austriac acuză boicotarea companiilor austriece în România și Bulgaria: INADMISIBIL

Cancelarul austriac acuză boicotarea companiilor austriece în România și Bulgaria: INADMISIBIL

-

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, nu poate înțelege acțiunile și amenințările de boicotare a companiilor austriece din România și BulgariaEste absolut inadmisibilsă se amestece problemele de politică de securitate cu cele de politică economică. UE este, în primul rând, o comunitate economică”, a spus el, citat de presa austriacă. 
În același timp, el a amintit că Germania a blocat aderarea Austriei la Schengen timp de doi ani și jumătate. ”Amestecarea problemelor de securitate cu cele economice nu este oportună”, a spus el. ”Austria s-a oferit întotdeauna să ajute autoritățile române și bulgare”.

- Reclama -

Cancelarul Nehammer vrea să reevalueze aderarea României și Bulgariei la Schengen doar atunci când situația se va schimba. El ar dori să vorbească din nou despre aderarea României și Bulgariei la Schengen numai după ce se va îmbunătăți protecția frontierelor din aceste țări și situația din Austria. 

”Comisia Europeană este cea care trebuie să ia în considerare propunerile Ministerului austriac de Interne”, a declarat Nehammer în cadrul emisiunii “Pressestunde” de la ORF. “Apoi putem vorbi despre o foaie de parcurs.”

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img