spot_img
19.8 C
București
marți, mai 24, 2022
AcasăJustitieCamera Reprezentanților vrea punerea sub acuzare al lui Steve Bannon, fost consilier...

Camera Reprezentanților vrea punerea sub acuzare al lui Steve Bannon, fost consilier al lui Trump și strateg al mișcărilor naționaliste din Europa

-

Aleşii americani s-au pronunţat joi în favoarea demarării punerii sub acuzare pentru obstrucţionarea activităţii Congresului împotriva lui Steve Bannon, un apropiat al fostului preşedinte Donald Trump, care refuză să participe la investigaţiile privind asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie, notează AFP conform Agerpres.

Fostul consilier în vârstă de 67 de ani a fost unul din arhitecţii campaniei prezidenţiale de succes a lui Donald Trump în 2016.

El nu deţinea o funcţie publică pe 6 ianuarie, dar se pare că a discutat despre manifestaţie cu preşedintele Trump în zilele precedente, potrivit comisiei speciale a Camerei Reprezentanţilor care investighează rolul fostului preşedinte republican în atacul partizanilor săi asupra sediului Congresului.

În pofida convocării sale, Steve Bannon nu s-a prezentat în faţa aleşilor săptămâna trecută.

„Nu vom permite nimănui să împiedice munca noastră pentru că este prea importantă: să facem ca viitorul democraţiei americane să fie robust şi sigur”, a declarat preşedintele comisiei de anchetă, ales democratul Bennie Thompson.

Prin acest vot al Camerei Reprezentanţilor, Steve Bannon este trimis în faţa procurorilor federali care vor trebui să decidă dacă îl pun sau nu sub acuzare. Dar chiar şi aşa, bătălia judiciară ar putea dura luni sau ani, ceea ce riscă să submineze ancheta.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...