spot_img
21 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizeCamarila lui Fritz: Tot felul de firme /firmulețe /ong-uri primesc pachete de...

Camarila lui Fritz: Tot felul de firme /firmulețe /ong-uri primesc pachete de 20.000-30.000 euro chipurile pentru consultanță și elaborarea de pretinse studii, în realitate ca recompense pentru susținerea în campanie

-

În ultima zi a anului 2021, primarul Dominic Fritz a mai făcut un cadou de aproape 8.000 de euro unei firme obscure – Luminspino SRL.Anterior, în iulie 2021, aceeași firmă a primit, fără licitație, 20.000 de euro de la Primăria Timișoara pentru „consultanță pentru facilitarea elaborării strategiei de smart city”.În 31 decembrie, PMT a semnat cu Luminspino SRL un contract, de aproape 40.000 de lei, cu TVA, de „achiziție a serviciilor de consultanță tematică pentru elaborarea planului de investiții din cadrul proiectului Bilbao AS – Fabrik Transfer Network – AS TRANSFER, finanțat în cadrul proiectului URBACT III – Mecanism de transfer Acțiuni Inovative Urbane”, scrie Ziua de Vest.

- Reclama -

Proiectul AS Transfer este finanțat prin URBACT III – Mecanism de transfer Acțiuni Inovative Urbane. Lider de proiect este Bilbao Ekintza – societatea de dezvoltare economică a orașului Bilbao, cu parteneri Agenția de Dezvoltare Regională a orașului Bielsko Biala (Polonia), Municipiul Timișoara și Municipiul Tartu (Estonia). El are o durată de 18 luni, în perioada 9 martie 2021 – 9 septembrie 2022, și o valoare totală de 502.825 euro, Contribuția Primăriei Timișoara este de 100.115 euro.

Luminspino SRL, înființată în 2014, este administrată de Raluca Cibu-Buzac, fost director al  Direcției Politici Regionale și Internaționale din cadrul ADR Vest. Conform datelor de la Registrul Comerțului, firma are ca obiect de activitate: „cercetare – dezvoltare în alte științe naturale și inginerie.” De la înființare încoace, bilanțul firmei a fost 0 pe linie, atât la număr de angajați, cât și la cifră de afaceri.

“Administrația Fritz n-are bani pentru “nimic”. De ce? Pt că bugetul local este supus unui jaf fără precedent. Tot felul de firme / firmulețe / ong-uri primesc pachete de 20.000-30.000 euro chipurile pt consultanță și elaborarea de pretinse studii, în realitate ca recompense pt susținerea în campanie. Ultima ispravă: acordarea a peste 20.000 euro prin atribuire directă către o firmă care în cei 7 ani de existență n-a avut nicio clipă niciun angajat și nu are nici în prezent! O asemenea firmă va asigura consultanța “pentru facilitarea elaborării strategiei de smart city și transformare digitală a Municipiului Timișoara”. Ea se cheamă Luminspino SRL”, preciza, în vara anului trecut, fostul primar Nicolae Robu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...