Camarazii de la Budapesta ai PSD cer demisia premierului Tudose şi retragerea acestuia din spaţiul public european

0
188

MSZP şi Jobbik, partidele de opoziţie din Ungaria, cer premierului român Mihai Tudose să îşi dea demisia pentru declaraţia sa de miercuri cu privire la autonomie, transmite agenţia maghiară de ştiri MTI.

Surpriza vine din asocierea socialiştilor maghiari la atacul la Mihai Tudose.

Mihai Tudose a afirmat miercuri seara într-o emisiune la televizor cu privire la solicitările de autonomie ale maghiarilor că “dacă steagul ăla va flutura în vânt, atunci şi responsabilii de acolo vor flutura lângă steag”.

În comunicatul emis vineri de preşedintele Partidului Socialist Maghiar (MSZP), camarazii PSD-ului, se arată că în Europa un politician responsabil nu poate vorbi fără repercusiuni de spânzurarea minorităţilor, astfel, Mihai Tudose trebuie să se retragă din spaţiul public european.

Gyula Molnár a subliniat că Ungaria si România fac parte din aceeaşi comunitate, sunt membre ale Uniunii Europene care a fost înfiinţată, printre altele, ca idei asemănătoare cu cele exprimate de Mihai Tudose să fie sortite eşecului. Mihai Tudose şi-a întors spatele valorilor comune jignindu-i pe toţi maghiarii şi pe toţi europenii, a afirmat liderul MSZP.