spot_img
30.8 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasămediuCalimente (PNL) despre cazul Vosganian: Nu trebuie să guverneze Justiția

Calimente (PNL) despre cazul Vosganian: Nu trebuie să guverneze Justiția

-

Deputatul PNL Mihăiţă Calimente a declarat, joi, despre respingerea solicitării DIICOT în cazul lui Varujan Vosganian în Senat, că situaţia acestuia ar fi fost în urma unui conflict cu Traian Băsescu, iar justiţia nu trebuie să guverneze, invocând o declaraţie a preşedintelui Klaus Iohannis.
Calimente a fost întrebat cum vede decizia Senatului de a respinge solicitarea DIICOT în cazul începerii urmăririi penale împotriva lui Varujan Vosganian.
”Mie mi se pare că ceea ce i s-a întâmplat domnului Varujan Vosganian a fost în urma unui conflict pe care l-a avut cu Traian Băsescu, şi eu îmi aduc aminte acea poveste. Ori, a fi trimis în judecată în calitate de ministru pe un act pe care l-ai emis ca ministru, nu pe un abuz, nu pe un lucru făcut ascuns, deci pe un act oficial care a trecut prin Guvern, care a fost discutat în Guvern, care a fost aprobat în Guvern, pe acel act există semnăturile mai multor miniştri. Ori a judeca un ministru pe intenţie mi se pare aberant, pentru că înseamnă că orice ministru poate fi chemat la DNA şi trimis în judecată pentru orice act administrativ pe care îl emite”, a răspuns Calimente. Deputatului PNL i s-a precizat că în cazul lui Vosganian nu era vorba de trimiterea în judecată, ci de posibilitatea începerii urmăririi penale, iar finalitatea viza decizia unei instanţe asupra acuzaţiilor procurorilor.
”Păi atunci înseamnă cu justiţia începe să guverneze România şi aici cred că a făcut referire chiar şi preşedintele Klaus Iohannis, când a spus că justiţia nu trebuie să fie o superputere în stat. Pentru că oportunitatea unui act de guvernare nu trebuie să-l constate justiţia, ci Guvernul”, a mai afirmat Calimente.
El a fost întrebat cum îşi explică această poziţie de vreme ce PNL decisese că va pleda pentru încuviinţarea tuturor solicitărilor procurorilor adresate Parlamentului. ”Atunci când există acuzaţii de corupţie, de alte lucruri foarte grave. Ori a judeca un ministru pe oportunitate… Vreau să vă spun că facilităţi fiscale pentru anumite companii sau sectoare de activitate orice ţară din lumea asta face. Dacă nu ar fi făcut acest lucru şi Franţa şi Italia poate Fiat sau Renault nu ar mai fi existat demult”, a declarat deputatul PNL.Calimente a mai fost întrebat dacă nu este, totuşi, atributul instanţei de judecată să decidă. ”Să guverneze, nu. Aici e act de guvernare”, a mai replicat deputatul PNL.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img