spot_img
21.5 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăEconomieAgriculturaCabinetul 2 din Guvern aruncă bomba în scandalul drogurilor-Doi și un Sfert:...

Cabinetul 2 din Guvern aruncă bomba în scandalul drogurilor-Doi și un Sfert: Se bat găștile din Ministerul de Interne. Trece cocaină de 1 MLD$ pe la Sfântu Gheorghe și DIICOT aleargă după un ceaun cu fiertură de buruieni?

-

Trece cocaina de 1 MLD$ pe la Sfantu Gheorghe si DIICOT alearga dupa un ceaun cu fiertura de buruieni?Se bat gastile din MAI, a scris pe facebook Valeriu Turcan, soțul vicepremierului Raluca Turcan.

- Reclama -

Interesant e că soțul vicepremierului vorbește despre scandalul în care este implicat fostul șef al DIPI, Gelu Oltean, care despre o problemă cu ” un ceaun cu fiertura de buruieni”. Mai mult el vorbește de un transport de un miliar de dolari de cocaină ” pe la Sfantu Gheorghe”.

- Advertisement -

Fostul şef al Direcţiei de Protecţie Internă din Ministerul de Interne Gelu Oltean a arestat duminică pentru 30 de zile.

Gelu Oltean a fost reţinut sâmbătă de procurorii DIICOT Braşov, într-un dosar de trafic de droguri. 

- Advertisement -

Anchetatorii s-au sesizat din oficiu în dosarul în care este implicat fostul şef al DIPI Gelu Oltean, în legătură cu organizarea unei ceremonii spirituale cu ayahuasca de către Thomas Lishman şi Vanessa Youness – arestaţi preventiv – eveniment promovat folosind ca acoperire o agenţie de turism înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man, situată în Marea Irlandei. Participanţii plăteau 550 de euro pentru cazarea în camere duble şi 1.100 de euro dacă doreau să stea singuri în cameră. Aceştia erau acceptaţi doar dacă erau recomandaţi de un participant la un eveniment anterior, conform DIICOT.

La data de 9 decembrie 2019 organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul T. I. M. L., cetăţean britanic, urmează să coordoneze în România, în perioada 13-15 decembrie 2019, împreună cu inculpata Y. A.-V., prin intermediul a două companii globale internaţionale, într-o locaţie ce urmează să fie comunicată ulterior participanţilor, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ayahuasca, băutură tradiţională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine – drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor”, anunţă DIICOT referindu-se la Thomas Lishman şi Vanessa Youness.

Inculpatul îşi promova evenimentele de acest gen prin intermediul unui website, folosind ca acoperire o firmă de turism, înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man, situată în Marea Irlandei.

Pentru participarea la evenimentul din România, participanţii trebuiau să achite suma de 550 de euro de persoană dacă acceptau să fie cazaţi în camere pentru două persoane sau 1.100 de euro de persoană dacă participantul dorea să fie cazat singur, iar sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de către organizator.

”Înscrierea participanţilor se efectua prin completarea mai multor date personale pe respectivul website şi ulterior prin condiţionarea participării de o recomandare transmisă prin email de un alt participant la un eveniment anterior.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că cele două companii organizează retreat-uri care au fost interzise de comunitatea internaţională deoarece pun în pericol vieţile participanţilor, iar substanţele halucinogene utilizate în cadrul ritualurilor sunt interzise”, menţionează DIICOT.

La data de 14.12.2019, a fost făcută o percheziţie domiciliară pe raza localitatăţii Răcari, judeţul Dâmboviţa, iar cu ocazia pătrunderii în imobilul percheziţionat au fost identificate spaţii de cazare în clădirea principală a clinicii unde se aflau un număr de 42 de persoane printre care şi Gelu Oltean, Thomas Lishman şi Vanessa Youness.

”În urma percheziţiei domiciliare au fost ridicate trei kilograme ayahuasca, ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine – drog halucinogen de mare risc, precum şi două kilograme de fragmente vegetale ce conţin aceleaşi substanţe. La data de 15.12.2019, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile”, precizează DIICOT, care prezintă imagini din interiorul vilei în care aveau loc ritualurile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img