spot_img
26.9 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizeCA ÎN FILME: Fostul premier macedonean a fugit cu un paşaport fals,...

CA ÎN FILME: Fostul premier macedonean a fugit cu un paşaport fals, ochelari de soare şi cu o pălărie într-o mașină a ambasadei ungare

-

Fostul premier macedonean Nikola Gruevski, care a fugit din ţara sa pentru a evita închisoarea, a utilizat o maşină diplomatică ungară, a anunţat joi poliţia din Albania, ţară prin care acesta a trecut, transmite AFP.

- Reclama -

„Gruevski a ieşit, pe 11 noiembrie 2018, în jurul orei 19,11, de pe teritoriul albanez prin postul de frontieră Hani i Hotit, pentru a trece în Muntenegru”, conform unui comunicat al purtătorului de cuvânt al poliţiei de la Tirana.

Nikola Gruevski a fost pasager într-o „maşină a ambasadei ungare la Tirana”, cu număr de corp diplomatic, a adăugat poliţia.

Potrivit aceleiaşi surse, citate de agenţia EFE, „în ziua de 11 noiembrie nu exista niciun aviz la frontieră sau mandat de căutare şi arestare pe numele lui Gruevski”.

Conform poliţiştilor albanezi, acest mandat a fost trimis de Skopje pe 13 noiembrie.

Pentru moment încă nu se ştie cum a reuşit Gruevski să intre din Macedonia pe teritoriul albanez.

Ziarul sârb „Politika” a relevat joi că fostul premier macedonean a reuşit să treacă această primă frontieră noaptea graţie unui paşaport fals şi purtând ochelari de soare şi o pălărie.

Conform presei albaneze, când a trecut pe la Hani i Hotit, Nikola Gruevski a fost însoţit de şofer şi un angajat al ambasadei ungare, care s-au reîntors în Albania în mai puţin de o oră cu aceeaşi maşină, dar fără fostul prim-ministru.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...